Författaren och tidigare diplomaten Ingmar Karlsson har skrivit många kritikerrosade böcker om Europa och Mellanöstern. 2020 är han aktuell med boken Europa. En historia i tid och rum. 

Han har tidigare bland annat skrivit böckerna Det omaka paret. Tjeckernas och slovakernas historia (2019), De små folkens historia. Minoriteter i Europa (2018), Inga vänner utom bergen. Kurdernas historia (2017), Roten till det onda. Uppdelningen av Mellanöstern 1916-2016 (2016), Turkiets historia (2015) och Arvet från Bagdad (2014).

Ingmar Karlsson, bördig från Småland, har som diplomat varit bosatt i ett flertal länder, däribland Turkiet och Tjeckien. Han är numera bosatt i Lund. 

Ingmar Karlsson har erhållit Småland Akademis Dag Hammarsköldspris och Sydsvenska Dagbladets Europapris. 2012 fick han Natur & Kulturs Johan Hansson-pris för boken Bruden är vacker men har redan en man. För sitt författarskap har han även erhållit två hedersdoktorat och tilldelats Vitterhetsakademiens pris för »ett inkännande författarskap som vidgat våra kunskaper om Europas och Mellanösterns folk och kulturer«.

Visar alla 9 resultat