menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • 100 år sedan demokratins genombrott. Högaktuell bok skildrar den dramatiska tidsperioden. 10 Dec
  För hundra år sedan stod Sverige vid ett vägskäl. Landet går från revolter och uppror till ett genombrott för parlamentarismens principer.​ Den 17 december 1918 fattades beslutet om att införa allmän och lika rösträtt för män och kvinnor. I den högaktuella antologin ​Demokratins genombrott skildrar tolv namnkunniga skribenter varsin person som på olika sätt var […]
  Historiska Media
 • Madeleine Albright aktuell med angelägen bok om fascismen i vår tid 5 Dec
  Hon var USA:s första och mycket populära utrikesminister. I januari 2019 ger Historiska Media ut den svenska utgåvan av Madeleine Albrights uppmärksammade bok om fascismens historia och pånyttfödelse.
  Historiska Media
 • Ny bok om livet vid Lunds universitet under 350 år 29 Nov
  I mer än 350 år har studenter, akademiska lärare på olika nivåer och tjänstemän passerat genom Lunds universitet. Bortom den traditionella historieskrivningen finns många roande, rörande och dramatiska livshistorier som väntat på att få bli berättade. Arkivarien Fredrik Tersmeden skriver kunnigt och kåserande om ett urval sådana människoöden i den rikt illustrerade boken Lundensare.
  Historiska Media
 • Darktown utnämnd till Årets Bästa Översatta Kriminalroman 26 Nov
  Den historiska kriminalromanen Darktown, skriven av Thomas Mullen, har blivit utnämnd till Årets Bästa Översatta Kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Boken utspelar sig i Atlanta år 1948 och skildrar rasismen inom poliskåren.
  Historiska Media
 • Högaktuell bok om skapandet av Stockholms stadskärna 21 Nov
  Exploateringstrycket i Stockholm ökar och debatten rasar. Det byggs, rivs och projekteras för fullt, inte minst i City. Samfundet S:t Eriks årsbok för 2018 erbjuder högaktuell och spännande läsning om vår huvudstads utveckling vad gäller dess centrala bebyggelse.
  Historiska Media

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se