menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Författaren Johanna Nilsson skriver en ny del i den historiska romanserien Släkten 8 okt
  Det unika bokprojektet Släkten har hittills samlat elva av Sveriges främsta kvinnliga författare, som i stafett har skildrat vårt lands historia ur ett kvinnligt perspektiv. Nu ger vi ut den efterlängtade elfte delen i serien – Skärvornas drottning – som skrivs av flerfaldigt Augustprisnominerade Johanna Nilsson.
  Historiska Media
 • Ny och högaktuell bok om högerpopulismens återkomst 7 okt
  Alltsedan början av 2000-talet har populistiska partier gått starkt framåt inte bara i Europa utan även i övriga världen. Framgångarna har i många fall ritat om ländernas politiska landskap och skapat nya ledarfigurer. I Martin Gelins och Erik Åsards nya bok Hotet mot demokratin får vi en skarpsynt analys av vår tids politiska tillstånd.
  Historiska Media
 • Historiska Media till bokmässan med flera stora författarnamn 25 sep
  ​Imorgon torsdag 26 september startar en av årets absoluta höjdpunkter – Bok & Bibliotek på Svenska Mässan i Göteborg! På årets mässa har Historiska Media en ovanligt stor mängd programpunkter. Bland våra medverkande författare finns den prisbelönte krimförfattaren Thomas Mullen, historikern Henrik Berggren, journalisten Ulrika Knutson och historieprofessor Dick Harrison. ​
  Historiska Media
 • Ny bok! Två kulturprofiler i jakten på den svenska teaterns själ. 25 sep
  Sverige har en unik, kulturell skatt i form av gamla teatrar som fortfarande är i bruk. Många har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Andra bildades mer nyligen i storstädernas rivningskåkar eller i nybyggda förorter. Teatern har alltid varit en naturlig mötesplats, både i städerna och på landsbygden.
  Historiska Media
 • Ny bok! Okända fakta och udda historier om första världskriget 24 sep
  Fösta världskrigets betydelse i den moderna historien kan egentligen inte överskattas. Vid sidan av de vedertagna berättelserna om kriget finns många okända fakta, märkliga anekdoter och udda historier. I Niclas Hermanssons nya bok får vi en annorlunda bild av detta krig som förändrade världen för evigt.
  Historiska Media

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se