menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Ny bok om världshistoriens värsta krigskatastrofer 29 maj
  Vad har Somme 1916, Stalingrad 1942 och Azincourt 1415 gemensamt? De är alla exempel på några av krigshistoriens största klavertramp, där militära ledare fallit på eget grepp. Nu ger författaren och historikern Hugo Nordland ut Militära misstag — en fascinerade exposé där ödesdiger oförsiktighet och överambitiösa planer resulterat i några av krigshistoriens största katastrofer.
  Historiska Media
 • Nu släpps andra delen i kritikerrosad romanserie om vikingatiden 26 maj
  ​Under de senaste åren har allt fler läsare efterfrågat böcker om den nordiska historiens mest mytomspunna tidsepok — vikingatiden. Förra sommaren blev därför startskottet för Agneta Arnesson Westerdahls romansvit Vikingaserien. Nu släpps den efterlängtade andra boken i serien — Vinterkrigare.
  Historiska Media
 • Sveriges främsta expert på underrättelseanalys ger ut ny rafflande bok om Stockholm som spioncentral 25 maj
  Under hela 1900-talet bidrog Sveriges geografiska läge och neutrala hållning till att landet blev en naturlig mötesplats för diplomater och politiska dissidenter från hela världen. Nu kommer Wilhelm Agrell ut med boken Stockholm som spioncentral, där han berättar den rafflande historien om hur Stockholm blev centrum för främmande makters spionverksamhet.
  Historiska Media
 • Högaktuell och tankeväckande bok om Europas dåtid, nutid och framtid 18 maj
  Var börjar och var slutar Europa? Frågan har ställts sedan antiken utan att få ett slutgiltigt svar. Nu ger författaren och tidigare diplomaten Ingmar Karlsson ut Europa. En historia i tid och rum, i vilken han bjuder på tankeväckande resonemang kring unionens centralstyre och om nationalstatens framtid i ett alltmer integrerat Europa.
  Historiska Media
 • Efterlängtad och somrig uppföljare av Sveriges nya feelgood-drottning 11 maj
  Sveriges nya feelgood-drottning Ewa Klingberg har gjort succé med sina två romanserier Huskvarnasviten och Begravningsbyrån Tranan. Nu släpps den efterlängtade femte och helt fristående delen i Huskvarnasviten, Falska toner och söta vinbär, som bjuder på den perfekta stämningen för en idyllisk sommar i Sverige.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Caroline Sjögren

Caroline Sjögren

PR & Kommunikation
caroline.sjogren@historiskamedia.se