menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Produktive Dick Harrison aktuell med nya titlar i Historiska Medias bokserie om världens historia 12 feb
  Historieprofessor Harrison har en imponerande produktivitet samtidigt som hans böcker präglas av lockande berättarglädje och djup kunskap. Nu är han bland annat aktuell med två nya titlar i Historiska Medias uppskattade bokserie Världens dramatiska historia: Henrik VIII och Franska revolutionen.
  Historiska Media
 • Vårens och sommarens kommande böcker på Historiska Media 7 feb
  ​Bokåret 2020 inleds starkt på förlaget, som ger ut nya titlar om allt från Elin Wägner och svenska drottningar till döden på slagfältet, Italiens moderna historia och Europas utmaningar. Bland författarnamnen finns Ulrika Knutson, K-G Bergström, Ingmar Karlsson och Karin Tegenborg Falkdalen. Förlaget ger även ut en mängd intressanta romantitlar, såsom den flerfaldigt prisbelönta Mannen […]
  Historiska Media
 • Ny bok av Dick Harrison! Maffigt verk om svensk medeltid. 27 jan
  Medeltiden var mörk och dyster. Eller? I det nya standardverket Sveriges medeltid ger historieprofessor Dick Harrison en mer nyanserad bild av den fascinerande epoken. Med sedvanlig berättarglädje skildrar han en dramatisk historia som sträcker sig från sen järnålder till Gustav Vasas trontillträde.
  Historiska Media
 • Två av förlagets titlar är nominerade till Årets bok om svensk historia! 24 jan
  Två böcker utgivna på Historiska Media under 2019 har nominerats i tävlingen Årets bok om svensk historia: Sverige vid avgrunden av Dag Sebastian Ahlander och Dackefejden av Tomas Blom. Vi på förlaget gratulerar de båda författarna, vars kritikerrosade böcker på ett utmärkt vis har bidragit till den svenska historieskrivningen. Rösta på din favorit senast 17 […]
  Historiska Media
 • Jens Lönnaeus debuterar med en psykologisk thriller i Malmömiljö 23 jan
  Jens Lönnaeus har skrivit ett skarpsynt spänningsdrama om en ung persons desperata kamp för att skapa en ny identitet. Debutboken Clara utspelar sig i Malmö 2012 och handlar om längtan efter att passa in, och om hur långt vi är beredda att gå för att bli de vi vill vara.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se