menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Andra delen i den älskade Tora-trilogin i vacker nyutgåva 16 jun
  Romanerna om tyskungen Tora tog Norge med storm när de kom ut på 1980-talet och blev författaren Herbjørg Wassmos stora genombrott. Det stumma rummet är den andra delen i trilogin, en klassisk roman om att hitta sin röst och om att växa upp i en miljö där vuxenvärlden sviker. Herbjørg Wassmo skildrar de skador som […]
  Historiska Media
 • Skruvad skildring av förlagsvärlden när feelgoodproffsen bildar duo 3 jun
  Lilly Emme och Sara H. Olsson är var för sig etablerade författare vars böcker älskas för sin värme och sina knasiga karaktärer. När deras pennor för första gången möts i Bokförlaget Gyllendufva blir resultatet en färgsprakande och humoristisk kärleksförklaring till feelgoodgenren – och detta är bara första delen i serien Kvarteret Kronan.
  Historiska Media
 • Litet landskap, stor bok: äntligen berättas Bohusläns egen historia 2 jun
  Bohuslän har varit skådeplats för många stormiga strider under århundradenas lopp. Men aldrig tidigare har landskapets dramatiska historia berättats i bokform, fri från norska, danska och svenska övertoner. I Bohusläns historia riktar Tomas Andersson allt strålkastarljus mot landområdet som på 1300-talet hade kunnat utvecklas till ett eget ”mellannordiskt” kungarike.
  Historiska Media
 • Nu presenterar vi höstens titlar från Historiska Media! 1 jun
  Historiska Media
 • Skrämmande om rasism och orättvisor av prisbelönt deckarförfattare 31 maj
  Författaren Thomas Mullens första bok på svenska, den hyllade Darktown, utsågs till Årets bästa översatta kriminalroman 2018 av Svenska Deckarakademin. Midnight Atlanta är den tredje delen i serien om Boggs och Smith, och vi återvänder till en stad präglad av rasmotsättningar, Rosa Parks bussprotester och Martin Luther Kings popularitet.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Emma Wikström

Emma Wikström

PR & Kommunikation (vik.)
emma.wikstrom@historiskamedia.se