menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Dramatisk historisk roman skildrar massakern på Öland på 400-talet e Kr 21 jan
  ​Massakern i Sandby borg upptäcktes 2010, efter larm om att plundrare grävt i borgen. Vid den arkeologiska utgrävningen fann man inte bara vackra och dyrbara smycken, utan också oväntat många människoben med spår av dödligt våld. I sin nya historiska roman Odins eld, skildrar Elvira Birgitta Holm livet på Öland under folkvandringstid och de händelser […]
  Historiska Media
 • Historia för alla! Sex nya, spännande titlar i Historiska Medias populära seriesatsning 20 jan
  I januari utkommer inte mindre än sex nya titlar i Historiska Medias populära seriesatsning Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia, som rosats av såväl kritiker som läsare.
  Historiska Media
 • Nu släpps första svenska boken någonsin om Anne Franks historia 14 jan
  För första gången någonsin har en svensk författare skrivit en bok om Anne Frank. Mari Larsson från Kristianstad läste Anne Franks dagbok som tolvåring och blev fascinerad — nästintill besatt — av såväl Annes levnadsöde som av Förintelsen. Nu är hon aktuell med biografin Jag vill inte ha levt förgäves, som berättar om flickan Anne […]
  Historiska Media
 • Feelgood-succén från Dalarna säljs till Norge, Danmark och Tyskland 19 dec
  ​I höstas släppte den populära barn- och ungdomsboksförfattaren Hanna Blixt sin första vuxenroman, Glasveranda med sjöutsikt. Efter bara tre månader på marknaden trycks nu boken för tredje gången, och manuset har sålts till såväl Norge och Danmark som till det stora förlaget Penguin Random House i Tyskland.
  Historiska Media
 • Feelgood-succén från Dalarna säljs till Norge, Danmark och Tyskland 18 dec
  I höstas släppte den populära barn- och ungdomsboksförfattaren Hanna Blixt sin första vuxenroman, Glasveranda med sjöutsikt. Efter bara tre månader på marknaden trycks nu boken för tredje gången, och manuset har sålts till såväl Norge och Danmark som till det stora förlaget Penguin Random House i Tyskland.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Caroline Sjögren

Caroline Sjögren

PR & Kommunikation
caroline.sjogren@historiskamedia.se