menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Nya titlar i Historiska Medias populära serie om svensk historia 16 jan
  I höstas lanserade Historiska Media de tre första delarna i en seriesatsning med fokus på svensk historia. Tanken var att erbjuda kvalificerade historieskildringar i ett kortare och mer behändigt format. Böckerna har blivit mycket uppskattade av både kritiker och läsare, vilket bekräftat förlagets tes att historieintresset i Sverige är starkt – men att alla inte […]
  Historiska Media
 • Bok om Vietnamkriget först ut i ny serie om krigens historia 14 jan
  ​När USA gick in i Vietnamkriget 1965 kablades bilder av strider, förstörelse och mänskligt lidande för första gången ut till miljontals TV-tittare. Militärhistorikern Marco Smedberg är en av Sveriges främsta kännare av Vietnamkriget. Nu kommer hans nya bok om konflikten – titeln är först ut i en ny planerad bokserie om krigshistoria.
  Historiska Media
 • Storsäljande Katherine Webb till Sverige – med ny roman 13 jan
  2017 blev hennes roman Italienska nätter nominerad till Bonniers boklubbars pris Årets Bok. Nu är Katherine Webb bokaktuell med Spåren efter dig, som utspelar sig i England under andra världskriget. Boken ges ut nu i januari och i augusti gästar författaren Sverige för att möta media och läsare, bland annat under Feelgoodfestivalen i Mariefred.
  Historiska Media
 • Historiska Media har fyra nominerade titlar till Storytel Awards 17 dec
  Hela fyra av förlagets ljudböcker har blivit nominerade till det stora ljudbokspriset Storytel Awards. De hör alltså till de titlar som har strömmats flest gånger och som har rankats högst av lyssnarna.
  Historiska Media
 • 50 år sedan Palme blev statsminister. Ny bok samlar unik bildsamling på Olof Palme från valåret 1968. 20 nov
  Jean Hermanson var under 60- och 70-talen en av landets mest betydande dokumentärfotografer. Valåret 1968 fick han chansen att följa med den unge utbildningsministern Olof Palme vid dennes besök på olika byggarbetsplatser, en rundresa som kommit att bli historisk. Nu släpps den fullständigt unika bildsamlingen Palme och arbetarna, med kommenterande text av Göran Greider.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se