menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Vårens boknyheter från Historiska Media 17 nov
  Våren 2024 hos Historiska Media och Karat bjuder på tjugotvå nya böcker. Bland författarna hittar vi välkända namn som Ebba Witt-Brattström och Orlando Figes såväl som romandebuterande Jenny Elfving och Eleanor Shearer.
  Historiska Media
 • Katarina den stora, Stasi och bombkrig i årets sista kortboksnyheter 16 nov
  Höstens sista utgivning i Historiska Medias kortbokserier är tre titlar ur Världens dramatiska historia: Bombkriget 1939–45 av Ulf Zander, Katarina den stora av Tomas Blom samt Stasi av Daniel Rydén. Böckerna är utmärkta representanter för kortbokserierna: på ett rimligt sidomfång lyckas författarna fånga ett viktigt historiskt skeende eller en person som gjort avtryck i historien.
  Historiska Media
 • Ny julfeelgood! Kämpaglöden sprakar på Bageriet Surdegen 10 nov
  Bageriet Surdegen är titeln på Lilly Emmes nya roman – en feelgoodberättelse från kvarteret Kronan i mysig och saffransdoftande juldräkt. Inne på det prisbelönta bageriet är stämningen dock allt annat än munter. Där möter läsarna bageriägaren Sirpa som står inför ett storslaget jubileum – men snart hotar hela verksamheten att kollapsa.
  Historiska Media
 • Räkna ner till jul med ännu en efterlängtad del i Huskvarnasviten 8 nov
  I år ger Historiska Media för första gången ut en julkalender i romanformat. Det är feelgoodförfattaren Ewa Klingberg som äntligen återvänder till den populära Huskvarnasviten. Den nya romanpärlan Frostiga rosor och kryddat vin består av 24 julspäckade kapitel som försätter läsaren i rätt sinnesstämning varje dag fram till julafton.
  Historiska Media
 • Anna Lihammer och Ted Hesselbom nomineras till Augustpriset 2023 23 okt
  Vi har den stora glädjen att kunna meddela att boken Vikingatider: När världen öppnades av Anna Lihammer och Ted Hesselbom nominerats till Augustpriset 2023. Vikingatider är en av sex nominerade i fackboksklassen. Augustpriset delas ut den 27 november av Svenska Förläggareföreningen.
  Historiska Media
Emma Wikström

Emma Wikström

PR & Kommunikation
emma.wikstrom@historiskamedia.se