menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Ny bok! Ulrika Knutson skildrar den besvärliga Elin Wägners liv. 31 mar
  Journalisten och den välkända radiorösten Ulrika Knutson har skrivit en skarpsinnig och efterlängtad bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör vår tids frågor: miljöförstöring, krigshot, sexuell makt och demokrati.
  Historiska Media
 • Historia för alla! Nya titlar i Historiska Medias populära bokserier i kortformat. 26 mar
  Historiska Media fortsätter sin satsning på bokserierna Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia, som erbjuder kvalificerade historieskildringar i ett kortare och mer behändigt format. Böckerna har rosats av kritiker och läsare, vilket speglar att historieintresset i Sverige är starkt – men att alla inte har tid att läsa djuplodande tegelstenar.
  Historiska Media
 • K-G Bergström bokdebuterar med historisk skildring av övre Norrland 24 mar
  Han är tidigare politisk kommentator, utrikeskorrespondent och programledare på SVT. Vid 74 års ålder debuterar K-G Bergström nu som författare med en bok som inte har några beröringspunkter med hans yrkesverksamma liv. I "Nöd och död. Den ryska ockupationen i norr 1809" skildrar han den bortglömda historien om när delar av Sverige senast ockuperades.
  Historiska Media
 • Ny bok i prisbelönt deckarserie om Europas mörka 30-tal 23 mar
  Catalana tar sin början när en explosion skakar Klarakvarteren. En ung spansk kvinna hittas död i vad som visar sig vara ett terrorattentat, och utredningen leder till inbördeskrigets Barcelona och världsutställningen i Paris. Författarduon Lihammer och Hesselbom har skrivit en tät deckare om ett Europa vid katastrofens rand.
  Historiska Media
 • Ny biografi om en av Sveriges främsta – men bortglömda – idrottsikoner 19 mar
  Löparen Gunder Hägg påstod själv att han var ointresserad av idrott och att han avskydde att träna. Ändå slog han både konkurrenter och idrottsjournalister med häpnad. Boken Frontlöparen är den fascinerande historien om Häggs uppgång och fall. Vi får möta en man som både bokstavligt och bildligt sprang ifrån sin samtid.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se