menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Göran Redin avslutar sitt hyllade romanepos om svensk stormaktstid 15 apr
  ​Det omvälvande 1600-talet fångar många läsare. Göran Redins Lövbergaserie har fått en allt större läsekrets för varje ny del. Nu kommer den fristående femte delen, En ensam färd, som får avsluta den hyllade romanserien om familjen från Lövberga.
  Historiska Media
 • Ny bok om spektakulär konstkupp på Nationalmuseum 9 apr
  ​Anders Zorns Midsommardans blir stulen från nyrenoverade Nationalmuseum i en snillrik kupp. I Philip Birks efterlängtade thriller Frostnatt tvingas den beryktade konsttjuven Tom Grip återvända till hemstaden Stockholm. Men inte på jakt efter värdefull konst – utan på upprättelse.
  Historiska Media
 • NATO firar 70 år. Ny bok om alliansens historia och framtid 21 mar
  Den 4 april 2019 är det 70 år sedan NATO grundades, och intresset för försvarsalliansen är större än någonsin. Ann-Sofie Dahl, en av Sveriges främsta experter på NATO och säkerhetspolitik, har skrivit en bok som sammanfattar och förklarar allt som varje svensk bör känns till om försvarspakten.
  Historiska Media
 • Ny romanserie använder charm och humor för att fånga våra tabun kring döden 15 mar
  Feelgood-favoriten Ewa Klingberg har tidigare bland annat skrivit en rosad romanserie om småstadslivet i Huskvarna. Nu tar hon fasta på sina personliga erfarenheter från arbetet på en begravningsbyrå. I romanserien Begravningsbyrån Tranan skildrar hon den både hjärtevärmande och absurda tillvaron i dödens ständiga närhet.
  Historiska Media
 • Ny bok skildrar Sveriges mörkaste stund 12 mar
  Imorgon, den 13 mars 2019, är det exakt 210 år sedan vår svenske kung Gustav IV Adolf tillfångatogs av en grupp adelsmän för att sedan avsättas. Statskuppen år 1809 följde på en omfattande politisk kris, som året därpå gav Sverige en mer demokratisk regeringsform samt den förste Bernadotte på tronen. Kritikerrosade författaren Dag Sebastian Ahlander […]
  Historiska Media

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se