menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Ny bok om historiens värsta krig mellan Sverige och Danmark 4 aug
  Nordiska sjuårskriget, 1563–1570, är det längsta och mest förödande kriget mellan Sverige och Danmark i historien. Det banade väg för alla senare krig mellan länderna, och kom att drastiskt påverka inte bara den svenska och danska historien utan hela Östersjöområdets utveckling. Katarina Harrison Lindberghs nya bok Nordiska sjuårskriget är den mest omfattande som getts ut […]
  Historiska Media
 • Ny fängslande bok om livet som svensk drottning 27 jul
  Vid kungens sida har det alltid funnits en drottning, som varit och är rikets högst uppsatta kvinna. Men vad har det inneburit att vara drottning och ständigt befinna sig i rampljuset? Vilka krav har hon haft på sig? Och hur har hon anpassat sig för att leva upp till förväntningarna? Nu släpps idéhistorikern Karin Tegenborg […]
  Historiska Media
 • Ny del i hyllad romanserie om vardagen på en begravningsbyrå 22 jul
  ​Feelgood-favoriten Ewa Klingberg omvandlade sina egna erfarenheter från arbetet på en begravningsbyrå till en charmig och humorfylld romanserie. Begravningsbyrån Tranan har hyllats av läsare, lyssnare och bokbloggare som nu kan se fram emot den femte delen i en romanserie som från början skulle blivit endast fyra böcker.
  Historiska Media
 • Höstens kommande böcker på Historiska Media 26 jun
  Bokhösten 2020 är efterlängtad på Historiska Media. I utgivningen finns titlar om Franklin D. Roosevelt, Donald Trump, rafflande fröstölder och Madeleine Albrights memoarer. Förlaget ger även ut en mängd fängslande romaner, såsom nyutgivningen av prisbelönta Herbjørg Wassmos böcker om Dina, fantastiska debutanter och en intelligent skildring av feminismens frammarsch.
  Historiska Media
 • Italienexpert ger ut ny och högaktuell bok om landets brokiga, moderna historia 15 jun
  Det är lätt att bli förälskad i Italien. Landets kultur, språk och mångtusenåriga historia är med rätta världsberömda. Men själva nationen är ung, bara knappt 150 år. I sin nya och högaktuella bok Italiens moderna historia, tecknar Italienkännaren Eskil Fagerström den dramatiska vägen från fattigt jordbruksland till världens åttonde största ekonomi.
  Historiska Media
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Caroline Sjögren

Caroline Sjögren

PR & Kommunikation
caroline.sjogren@historiskamedia.se