menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Ny reportagebok om svenska flyktingsmugglare i 60-talets Berlin 18 sep
  Den 29 mars 1963 blev det stort medieuppbåd i Sverige då en svensk student fängslats i Östberlin, anklagad för människosmuggling. Studenten ifråga var Leif Persson, en ung man från Alingsås som studerade i Lund. I en ny reportagebok fångar journalisten Karin Westin Tikkanen en bortglömd del av vår historia: de många svenska studenter som hjälpte […]
  Historiska Media
 • Ny bok får maximal medial uppmärksamhet nu i veckan 17 sep
  ​Nu i veckan kommer Elisabeth Hedborgs nya bok ​Min far var rysk soldat få maximal medial uppmärksamhet. Boken skildrar en mörklagd del av svensk historia – nämligen de sovjetiska soldater som flydde hit under andra världskriget, och där många sedan deporterades tillbaka till Stalintidens straffläger. Kvar i Sverige lämnade många av dem kärleksrelationer och till […]
  Historiska Media
 • ​Elisabeth Hedborg öppnar dörren till en mörklagd del av svensk historia 16 sep
  Genom rysk tv får Inger Gustafsson äntligen vetskap om sin pappas öde – en sovjetisk soldat som sökte skydd i Sverige, men som i en hemlig politisk aktion skickades tillbaka till Stalintidens straffläger. Min far var rysk soldat öppnar dörren till en tragisk och okänd del av andra världskrigets historia.
  Historiska Media
 • Journalistpar i Malmö deckardebuterar. I boken Blodhundar drabbas staden av terrorbrott. 11 sep
  En sommardag i Malmö mördas den israeliska ambassadören rakt framför ögonen på journalisten Gun Berlin. I Claes och Eva Fürstenbergs oavbrutet spännande deckardebut möter vi den otypiska hjältinnan Gun Berlin – med ett dolt förflutet i Mellanöstern.
  Historiska Media
 • Oväntat möte på instagram ledde till bildrik bok om kvinnohistoria 10 sep
  Varje dag tecknar hon ett nytt porträtt. Sedan 1 januari 2016 har illustratören Maria Persson skapat färgstarka porträtt av historiska kvinnor. Hennes populära instagramkonto @dagensdam mötte en likasinnad i historieskribenten Nils Hjorts instagramkonto @idagihistorien. Mötet ledde till en oväntad och omedelbar vänskap – och boken Dramatiska damer.
  Historiska Media

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se