menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Kalle Linds biografi över Karl Gerhard nominerad till Stora Fackbokspriset 2022 24 nov
  Karl Gerhard: Estradör och provokatör av Kalle Lind har nominerats till Stora Fackbokspriset 2022. Biografin över den svenske revykungen är en av sex nominerade titlar. Vinnaren utses av en jury och tillkännages den 5 december.
  Historiska Media
 • Vårens kommande böcker från Historiska Media 23 nov
  Äntligen har det har blivit dags att blicka in i 2023 och allt vad bokvåren har att erbjuda hos Historiska Media. Facklitteraturen spänner från den isländska Völsungasagan i Katarina Harrison Lindberghs bearbetning till den första delen i Jens Nordqvists planerade trilogi om hur terrorattentaten den 11 september 2001 förändrade världen.
  Historiska Media
 • Svensk bryggerihistoria prisas av Måltidsakademien 18 nov
  Vid en prisutdelning i Stockholm på torsdagen mottog författaren Peter Sandberg pris från Måltidsakademien. Peter Sandbergs bok Svensk bryggerihistoria: Öltillverkning under 200 år prisas i kategorin Historisk måltidslitteratur.
  Historiska Media
 • Tre av förlagets romaner nominerade till Adlibrispriset 16 nov
  Idag offentliggjordes vilka böcker som nominerats till Adlibrispriset 2022. Bland dem finns inte mindre än tre titlar utgivna av Historiska Media. Värma händer av Katarina Widholm är nominerad i romankategorin, och i kategorin feelgood har både Ewa Klingbergs Änglarummet och Hanna Blixts Balkong med havsutsikt nominerats. Omröstningen är öppen fram till 8 december.
  Historiska Media
 • Ny charmig feelgood från lundaförfattaren Anna Alemo 9 nov
  Anna Alemo fortsätter att sprida glädje med sina underhållande feelgoodromaner. Den lundabaserade författaren är nu aktuell med andra delen i den charmiga serien Boklyckan, som är en så kallad "digital first".
  Historiska Media
Emma Wikström

Emma Wikström

PR & Kommunikation
emma.wikstrom@historiskamedia.se