menewsdesk - press

RSS Historiska Media – Aktuellt

 • Ny bok skildrar Malmös spännande förflutna 11 Okt
  Malmö är en av Sveriges mest föränderliga och mångfacetterade städer. I den nyutkomna boken Malmö då och nu gör journalisten Martin Anderssson spännande nedslag i stadens historia och utveckling.
  Historiska Media
 • Ny bok skildrar historien bakom framgångsrikt Lundaföretag 5 Okt
  Företaget CellaVision är världsledande inom medicinsk teknik, och har bidragit till att utveckla diagnosticeringen av allvarliga sjukdomar. Per Simonssons bok CellaVision Story berättar om företagets händelserika innovationsresa – från det första mötet på IDEON till att slå igenom stort på en internationell marknad.
  Historiska Media
 • Ny biografi fördjupar bilden av Sveriges mest kände kung 4 Okt
  Han var adelsmannen och upprorsmakaren som blev kung och lade grunden till det moderna Sverige. Genom historikern Olle Larssons flyhänta penna växer Gustav Vasas gestalt till liv på nytt. I biografin får vi en fascinerande bild av kungens livslånga kamp för att bli accepterad som rättmätig härskare över riket.
  Historiska Media
 • Nu kommer första biografin om Lydia Wahlström – en fartfylld profil i kvinnokampen 2 Okt
  Lydia Wahlström var en av centralgestalterna i den svenska kvinnorörelsen. Hon kämpade aktivt för kvinnlig rösträtt och skapade ofta debatt kring kvinnors rättigheter i samhället. Dock är det få som känner till de höga bergen och djupa dalarna av hennes liv. Nu ger vi ut Ingrid Pärletuns fascinerande biografi om denna stridbara kvinna.
  Historiska Media
 • Prisbelönta Ida Jessen till bokmässan. Vill du träffa henne? 26 Sep
  Ida Jessen är en av Danmarks mest älskade författare. Hennes flerfaldigt prisbelönta roman En ny tid kom på svenska i våras och nu ges Doktor Bagges anagram ut. Ida Jessen är inbjuden som internationell gäst till Bok & Bibliotek i Göteborg, där hon bland annat ska medverka på tre större seminarier.
  Historiska Media

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
046-33 34 57, cecilia.ek@historiskamedia.se