Prisbelönt och hyllad författare med fokus på rysk historia

Catherine Merridale är historiker, prisbelönt författare och medarbetare vid brittiska BBC. Hon talar och läser ryska och har idag ett stort kontaktnät i Ryssland, inte minst tack vare att hon redan under Sovjettiden gjorde ett flertal forskningsresor till landet.

Svenska läsare har tidigare kunnat njuta av hennes briljanta historieskrivning i böckerna Ivans krig: Liv och död i Röda armén 1939-1945 (2010) och Kreml: Symbolen för makt och rikedom (2014). Hennes arbete och verk har rosats av författare och historiker som Antony Beevor, Rodric Braithwaite och Simon Sebag Montefiore.

2017 är Catherine Merridale aktuell med boken Lenins resa: Vägen till revolutionen 1917. Boken ges ut 100 år efter ryska revolutionen, och handlar om Lenins avgörande tågresa genom Europa till Ryssland mitt under brinnande världskrig. Merridale lämnade inget åt slumpen under arbetet med boken, och hon genomförde själv samma tågresa som Lenin. Dag för dag, stopp för stopp. Resultatet blev en oförglömlig skildring av alla de händelser som ledde fram till kommunisternas maktövertagande för ett sekel sedan.

Visar alla 1 resultat

Visa sidmeny
Lenins resa
Stäng

Lenins resa

75 kr249 kr