Anna-Lena Lodenius är född 1958, bor i Stockholm och är journalist och författare till ett femtontal böcker. De flesta handlar om radikala och våldsbejakande politiska och religiösa rörelser, ett ämne som varit fokus för hennes arbete i snart trettio år. Hon debuterade 1988 och tre år senare kom Extremhögern (Tiden) som hon skrev tillsammans med författaren Stieg Larsson, och som av många betraktas som ett standardverk.

Hon har suttit med i flera statliga utredningar och anlitas ofta som expert i olika medier. Vid sidan av att skriva böcker har hon arbetat för såväl dagspress och tidskrifter som granskande magasin i TV samt som konsult för myndigheter och organisationer. Hon är också en flitig föreläsare och debattör.

Bland hennes senare böcker kan nämnas En värmländsk Hitler - Birger Furugård och de första svenska nazisterna (Historiska Media 2021), Svart på vitt - om Sverigedemokraterna (Atlas 2022) och Vi måste förbereda oss på död - I huvudet på en terrorist (Atlas 2017, som ljudbok Historiska Media 2022).

Visar alla 2 resultat