En av Sveriges mest erfarne experter på området terrorism

Wolfgang Hansson är en flerfaldigt prisbelönt journalist och en av Sveriges mest erfarna och kunniga utrikesreportrar. Han har arbetat som utrikeskorrespondent i Bangkok, London och New York. Under de senaste trettio åren har han bevakat många av de stora världshändelserna. I dag är Wolfgang verksam som reporter och utrikeskommentator på Aftonbladet.

2017 är Wolfgang Hansson aktuell med boken Den nya terrorismen, som initierat skildrar utvecklingen efter 11 september-attackerna. Nu är oskyldiga människor terroristernas måltavlor, och allt fler dåd utförs av ensamvargar utan koppling till central organisation. Hur ska världen hantera denna utveckling? Och hur påverkar det våra demokratiska samhällen?

Wolfgang Hansson har tidigare skrivit boken Den döende kommunismen (2014), som berättar om Berlinmurens fall och hur Östeuropas kommunistiska system kollapsade på bara ett par månader. Wolfgang Hansson var på plats i Berlin när muren föll, och bevakade händelseförloppet för Aftonbladets räkning.

Wolfgang Hansson har en förmåga att alltid befinna sig i händelsernas centrum. Han var i New York då tvillingtornen föll, och 2011 kom han ut med debutboken Dagen då terrorn förändrade världen.

Visar alla 2 resultat

Visa sidmeny