En av Sveriges främsta kännare av keramik skriver om Wilhelm Kåge och Gunnar Nylund

Petter Eklund är en erfaren och entusiastisk utforskare av 1900-talets konstindustri, främst de keramiska fabrikernas historia, men skriver även om samtida keramik, glas och konsthantverk, design och inredning. 2017 är han aktuell med biografin Wilhelm Kåge. Formgivare i folkhemmet

Petter Eklund har medverkat som skribent i flera magasin som Residence, Antik & Auktion, Turist, Sten – om stenindustri och arkitektur med flera. Han bevakar konsthantverk för Dagens Nyheter och Konstperspektiv.

Petter Eklund debuterade som författare med en personlig bok om Bergslagens gruvarkitektur och han har även skrivit böcker om Göta kanal, Lugnets industriområde i Stockholm, om Hammarby sjöstad och Rörstrands porslinsfabrik. Han har skrivit biografier om keramikerna Carl Harry Stålhane, Inger Persson, Eva Hild och Signe Persson-Melins tid på Rörstrand. Han har även medverkat som författare i det nya standardverket Keramik & porslin i Sverige genom 7 000 år.

Våren 2017 gav Historiska Media ut Petter Eklunds kritikerrosade biografi över Gustavsbergs kände keramiker Wilhelm Kåge. Hösten 2017 är Petter Eklund aktuell igen – nu med en biografi över Rörstrands kände keramiker Gunnar Nylund.

Visar alla 1 resultat

Visa sidmeny