Förlaget

Fyra av förlagets böcker är nominerade till Bästa ljudbok

​Två av Historiska Medias romaner som gavs ut under 2018 är nominerade i tävlingen Storytel Awards. Vi gratulerar författarna Ewa Klingberg och Maria Gustavsdotter, vars respektive romaner Lånat silver och krossat glas och Ylvas bok har chans att vinna priset Bästa ljudbok: roman 2018. Utöver detta har vi två böcker nominerade i kategorin Ungdom: Sanna historier om första världskriget och Sanna historier om vikingar

Alla har chans att rösta på sina favoriter bland böckerna. På denna länk kan du rösta på romanerna och på denna länk kan du rösta på ungdomsböckerna. Omröstningen öppnade 7 januari och pågår fram till 20 januari. Priset delas ut på galan Storytel Awards i Stockholm 4 april.

Lånat silver och krossat glas är den fristående andra delen i Ewa Klingbergs charmiga Huskvarna-serie. Böckerna har gjort succé bland ljudbokslyssnare som älskar blandningen av känslor, humor och historia. Uppläsare är Anja Lundqvist. Ylvas bok är den fjärde fristående delen i Maria Gustavsdotters hyllade romanserie Prästdöttrarna, som utspelar sig i 1600-talets Sverige. Uppläsare är Gunilla Leining.

Vi gratulerar även författarna Tomas Blom och Paul Dowswell, som i sina böcker gestaltar historien på ett både spännande och lärorikt vis. Titlarna Sanna historier om vikingar och Sanna historier om första världskriget är perfekt läsning till ungdomar i alla åldrar som vill ta del av dramatiska händelser ur världshistorien. Uppläsare är Anton Körberg respektive Sanna Krepper.

Storytel Awards, som tidigare hette Stora Ljudbokspriset, är galan och prisutdelningen som hyllar ljudboken och lyssnarupplevelsen. I en gedigen process som involverar både förlag, publik och expertjury utses årets bästa ljudbok i fyra kategorier; roman, spänning, barn och ungdom. De 5 ljudböcker som fått mest publikröster i varje kategori går vidare till jurygrupperna som utser vinnare.