Om Historiska Media

Vi gör historien levande!

I centrala Lund, på Bantorget 3, ligger bokförlaget Historiska Media. Förlagets främsta kännetecken är utgivningen av populärhistorisk och samhällsnära sakprosa samt historiska romaner och deckare.

1100 ANTAL UTGIVNA TITLAR
7 MILJONER TRYCKTA BÖCKER
500 ANTAL UTGIVNA FÖRFATTARE
187 KONTORSYTA
9 ANTAL ANSTÄLLDA
46 GENOMSNITTSÅLDER ANSTÄLLDA
HISTORISKA MEDIA
25 ÅR

För 25 år sedan gav Historiska Media ut förlagets första bok – titeln Svenska knektar av Lars Ericson Wolke. Då satt redaktionen i en liten källarlokal i utkanten av Lund. Sedan dess har mycket hänt.

Mer än 1100 utgivna titlar. Omkring 6,5 miljoner tryckta böcker och upp mot 500 utgivna författare. Fyra flyttlass inom Lunds stadsgräns. En utgivning som har rört sig från renodlat facklitterär till att numera ha en naturlig plats också för skönlitteratur. En traditionellt fysisk bokutgivning som blivit alltmer digital – ljudböcker och e-böcker är idag en viktig del av förlagets utgivning. Och numera driver Historiska Media också med framgång två populära podcasts: Historia Nu och Militärhistoriepodden.

Men trots all förändring är det något som har bestått under alla år: vårt fokus på och vår passion för historia. Alltsedan förlagets grundare Erik Osvalds och Björn Andersson fick idén att ge ut tidningar och böcker med fokus på populärhistoria så har detta varit Historiska Medias signum.

Idag är vi på Historiska Media ett sammansvetsat arbetslag med lång erfarenhet och djup kunskap om historia och bokutgivning.

Vi på förlaget

Erik Osvalds

Erik Osvalds

VD / Förlagschef
046-33 34 53, erik.osvalds@historiskamedia.se
Christina Haugen

Christina Haugen

Marknads- och försäljningsansvarig
046-33 34 76, christina.haugen@historiskamedia.se
Lena Amurén

Lena Amurén

Förläggare, redaktionschef
073-324 08 81, lena.amuren@historiskamedia.se
Caroline Sjögren

Caroline Sjögren

PR & Kommunikation (vik.)
046-33 34 51, caroline.sjogren@historiskamedia.se
Åsa Björck

Åsa Björck

Förläggande redaktör
046-33 34 70, asa.bjorck@historiskamedia.se
Frederika Börjesson

Frederika Börjesson

Ekonomi
046-33 34 54, frederika.borjesson@historiskamedia.se
Cecilia Ek

Cecilia Ek

PR & Kommunikation
Tjänstledig
Hugo Nordland

Hugo Nordland

Förlagsredaktör
046-29 33 32, hugo.nordland@historiskamedia.se
Lisa

Lisa Bergman

Webb & Digital produktion
046-33 34 68, lisa.bergman@historiskamedia.se

Fotograf, samtliga porträttbilder: Hans Jonsson, fotografhansjonsson.se

Historiska Media på bokmässan

Att vara ett oberoende förlag som inte hör till jättarna i branschen ser vi som en styrka – det ger oss möjlighet att vara personliga, nytänkande och snabbfotade. Ytterligare en styrka är givetvis förlagets skickliga författare, som tillsammans med våra kloka läsare runtom i landet är en förutsättning för förlagets fortlevnad. Historieintresset hos de svenska läsarna är till vår glädje fortsatt starkt och vi når ut brett med såväl bildande populärvetenskap som underhållande romaner.

Historiska Media har gått från att vara ett traditionellt bokförlag till att idag arbeta med innehåll i alla format. Förlagets resa speglar en parallell utveckling som skett i bokbranschen och i samhället i stort. Vi tror och hoppas på en fortsatt spännande resa framåt, och att du vill följa oss på vägen!