Om Historiska Media

Vi gör historien levande!

I centrala Lund, på Bantorget 3, ligger bokförlaget Historiska Media. Förlagets främsta kännetecken är utgivningen av populärhistorisk och samhällsnära sakprosa samt historiska romaner och deckare.

Mer än 1100 utgivna titlar. Omkring 6,5 miljoner tryckta böcker och upp mot 500 utgivna författare. Fyra flyttlass inom Lunds stadsgräns. En utgivning som har rört sig från renodlat facklitterär till att numera ha en naturlig plats också för skönlitteratur. En traditionellt fysisk bokutgivning som blivit alltmer digital – ljudböcker och e-böcker är idag en viktig del av förlagets utgivning. Och numera driver Historiska Media också med framgång två populära podcasts: Historia Nu och Militärhistoriepodden.

Men trots all förändring är det något som har bestått under alla år: vårt fokus på och vår passion för historia. Alltsedan förlagets grundare Erik Osvalds och Björn Andersson fick idén att ge ut tidningar och böcker med fokus på populärhistoria så har detta varit Historiska Medias signum.

Idag är vi på Historiska Media ett sammansvetsat arbetslag med lång erfarenhet och djup kunskap om historia och bokutgivning.

Vi på förlaget

Christina Haugen

Christina Haugen

VD / Marknadschef
christina.haugen@historiskamedia.se
Lena Amurén

Lena Amurén

Förlagschef
lena.amuren@historiskamedia.se
Emma Wikström

Emma Wikström

PR & Kommunikation
emma.wikstrom@historiskamedia.se
Lisa

Lisa Bergman

Webb & Digital produktion
lisa.bergman@historiskamedia.se
Åsa Björck

Åsa Björck

Förläggande redaktör
asa.bjorck@historiskamedia.se
Hugo Nordland

Hugo Nordland

Förlagsredaktör
hugo.nordland@historiskamedia.se
Molly Uhlmann Lindberg

Molly Uhlmann Lindberg

Ljudboksredaktör
molly.lindberg@historiskamedia.se
Eva Wrede

Eva Wrede

Förlagsredaktör
eva.wrede@historiskamedia.se
Erik Osvalds

Erik Osvalds

Styrelseordförande
erik.osvalds@historiskamedia.se
Frederika Börjesson

Frederika Börjesson

Ekonomi
frederika.borjesson@historiskamedia.se

Fotograf, samtliga porträttbilder: Hans Jonsson, fotografhansjonsson.se

Historiska Media på bokmässan

Att vara ett oberoende förlag som inte hör till jättarna i branschen ser vi som en styrka – det ger oss möjlighet att vara personliga, nytänkande och snabbfotade. Ytterligare en styrka är givetvis förlagets skickliga författare, som tillsammans med våra kloka läsare runtom i landet är en förutsättning för förlagets fortlevnad. Historieintresset hos de svenska läsarna är till vår glädje fortsatt starkt och vi når ut brett med såväl bildande populärvetenskap som underhållande romaner.

Historiska Media har gått från att vara ett traditionellt bokförlag till att idag arbeta med innehåll i alla format. Förlagets resa speglar en parallell utveckling som skett i bokbranschen och i samhället i stort. Vi tror och hoppas på en fortsatt spännande resa framåt, och att du vill följa oss på vägen!