Förlaget, HistoriaNU

Hjälp oss att säkra utgivningen av podcasten Historia Nu!

Sedan 2018 driver förlaget Historiska Media podcasten Historia Nu. Målet för podcasten är att nå ut med det fantastiska ämnet historia till en bred publik – allt på en kvalitetssäkrad, vetenskaplig grund. Efter 75 avsnitt och mer än 1,4 miljoner lyssningar behöver vi ditt stöd för att säkra utgivningen av minst ytterligare 20 avsnitt. 

Vi har därför startat en crowdfundingkampanj för Historia Nu på Kickstarter. Gå in på denna länk och läs mer!

Varje vecka släpper Historia Nu nya avsnitt med fördjupande samtal där inbjudna gäster berättar om allt från bödlar på 1600-talet och bombkriget under första världskriget till kulten vid Uppsala högar, demokratins uppkomst eller pesten i Stockholm på 1700-talet.

Vi försöker alltid hitta spännande och aktuella perspektiv på historien. Programledaren Urban Lindstedt är en historiekunnig journalist som letar intressanta frågor och vinklar för att nå ut till många.

Varje nytt avsnitt innebär dagar av research, att hitta och boka gäster, inspelning och klippning. För oss är det naturligt att lägga mycket tid och engagemang i arbetet, för att säkerställa kvaliteten i vår podcast. Produktionen av ett nytt avsnitt tar flera dagar i anspråk, och vi utkommer varje vecka.

Med din hjälp kan vi säkra minst ytterligare 20 avsnitt. Det finns möjlighet att stödja oss med så lite som 100 kr och uppåt. Ditt stöd dras först den 5 december 2019, OM vi då uppnått kampanjens mål. Skänker du lite mer pengar får du också olika typer av belöningar som biljetter till livepoddar, bokpaket eller en trevlig middag med teamet bakom podden Historia Nu.

Läs mer och lämna ditt stöd här

Stort, stort tack på förhand! hälsar vännerna på Historiska Media