Maria Gustavsdotter är utbildad tandläkare men arbetar sedan nästan 20 år tillbaka som författare på heltid. Hon har gjort succé med sina historiska romaner, som ofta lägger tonvikt på det kvinnliga perspektivet.
Maria Gustavsdotter om sitt skrivande:

Redan som barn bestämde jag mig för att bli författare då jag blev vuxen. Men det dröjde innan jag blev så vuxen att jag vågade ta steget fullt ut. Under tiden utbildade jag mig till tandläkare och skaffade mig både familj och livserfarenhet. Det senare behövs för att skriva romaner.

År 2005 debuterade jag som författare med ”Från min syster Lovisa” och sedan dess har jag skrivit ytterligare 16 historiska romaner. När jag skriver är jag mycket noga med min research och jag tycker det är viktigt att vara historiskt korrekt. Min hjältinnor är sällan hjältinnor utan vanliga kvinnor som strävar på i sin vardag. De förlitar sig på vänner och älskar sina barn. De finner glädje i småprat och stolthet i vantar som kan säljas eller ett vackert broderi. De besitter inga magiska egenskaper utan är som vi alla. De är inte heller rakt igenom goda utan kan känna både avund och illvilja.

Visar alla 7 resultat

Visa sidmeny
Ylvas bok
Stäng

Ylvas bok

Prästdöttrarna 4 69 kr199 kr
En sekund är jag evig
Stäng

En sekund är jag evig

69 kr

Den gyllene hårnålen

69 kr219 kr
Ebbas bok
Stäng

Ebbas bok

Prästdöttrarna 3 69 kr199 kr
Katarinas bok
Stäng

Katarinas bok

Prästdöttrarna 2 69 kr199 kr
Ulrikas bok
Stäng

Ulrikas bok

Prästdöttrarna 1 69 kr
Stäng

Helenas hämnd

Släkten 4 69 kr219 kr