Philip Birk gästar Halländsk bokmässa

Hyllade deckardebutanten Philip Birk gästar Halländsk bokmässa för att berätta om thrillern Kyldygnet

25-årige Varbergsbon Philip Birk förlagsdebuterade i våras med thrillern Kyldygnet, som är första boken i en planerad serie om den internationella konsttjuven Tom Grip.

– Min målsättning var att skriva en story som är så spännande att mina kompisar, som knappt läser böcker, skulle vilja sträckläsa den. Och det verkar ha funkat, jag hade hela tiden dem som testgrupp, säger Philip Birk med ett leende och fortsätter:
– Inspiration till Kyldygnet fick jag från konstvärlden. Handlingen kretsar kring stölden av Vilhelm Hammershøis Interiør, Strandgade 30. En kopia av denna tavla har alltid hängt i mitt föräldrahem i Varberg och jag minns att den fascinerade mig redan som barn.

I Kyldygnet stjäls målningen ifråga – Danmarks dyraste konstverk genom tiderna – från nationalmuseet i Köpenhamn under en stöt som är lika utstuderad som våldsam. När konsttjuven Tom Grip, efter flera år på flykt, får i uppdrag att finna tavlan får han både maffian och polisen efter sig. Och överallt dyker namnet Jonathan Frost upp. Toms bästa vän från studietiden. Mannen som varit död i fyra år. Läs gärna mer om boken här!

Hör Philip Birk berätta om boken på Halländsk bokmässa!

Var? Kulturhuset Fyren, Kungsbacka
När? Lördag 24 november kl. 10-17. Philip Birk framträder i ett pass på Kulturtorget, entréplan mellan 14.30-15.30
Hur? Under dagen bjuder författare, bokförlag, litterära sällskap, och andra organisationer på sig själva i ett omväxlande program. Cirka 50 utställare finns på plats.

Datum

24 nov 2018
Expired!

Tid

14:30 - 15:30

Platser

Kulturhuset Fyren
Borgmästaregatan 6

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar