Mats Palmquist gästar Rydals museum för att berätta om pinnstolens historia

»Mats Palmquist har gjort ett beundransvärt arbete när han nu i en vackert formgiven bok dyker djupt i en hittills oskriven historia … Träsmak är en genomarbetad och lärorik hyllning till en slitstark och vardaglig kompis.« Borås Tidning
»En grävande hyllning av pinnstolen, rikt bildsatt med modeller, formgivare, fabriker, förebilder och oändliga varianter … ett standardverk om en svensk möbelklassiker.« Antik & Auktion
I den vackra och unika boken Träsmak berättas för första gången den svenska pinnstolens uppkomst och utveckling. Med start i det småländska ursprunget och genom de olika fabrikerna skildras vägen fram till dagens svenska pinnstolar.

Det blir en fascinerande resa genom tid och rum, från 1850-talet fram till idag, där läsaren möter formgivare, arbetare och fabrikörer som på olika sätt har utvecklat pinnstolen. Boken visar pinnstolens formmässiga utveckling från den enkla 1800-talsstolen till 2000-talets designexperiment. Berättelserna kompletteras med en stor mängd både historiska och nytagna bilder.

Den 14 mars kl 17.30 gästar Mats Palmquist Rydals museum som har en aktuell utställning om pinnstolens historia, baserad på boken Träsmak. Hör Mats Palmquist berätta om pinnstolens väg från unik herrgårdsmöbel till massproducerad vardagsvara och exportsuccé. Se en mångfald av exempel på hur denna enkla möbel utvecklats designmässigt av olika formgivare från 1800-tal till nutid. Läs mer om Rydals museum här.

Var? Rydals museum, Marks kommun
När? Utställningen Träsmak startar 14 februari. Mats Palmquist gästar museet både 14 feb och 14 mars, kl 17.30.
Hur? Fri entré

Köp boken Träsmak här för endast 259:-

Datum

14 mar 2019
Expired!

Tid

17:30 - 18:30

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar