Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mats Palmquist gästar Nässjö kulturhus för att berätta om pinnstolens historia

12 mars @ 18:30 - 19:30

Pinnstolar börjar bli hett igen! Mats Palmquist pratar om pinnstolar utifrån sin nyutkomna bok Träsmak om svenska pinnstolar. Nässjö är historiskt en svensk metropol för pinnstolstillverkning.

I den vackra och unika boken Träsmak berättas för första gången den svenska pinnstolens uppkomst och utveckling. Med start i det småländska ursprunget och genom de olika fabrikerna skildras vägen fram till dagens svenska pinnstolar.

Det blir en fascinerande resa genom tid och rum, från 1850-talet fram till idag, där läsaren möter formgivare, arbetare och fabrikörer som på olika sätt har utvecklat pinnstolen. Boken visar pinnstolens formmässiga utveckling från den enkla 1800-talsstolen till 2000-talets designexperiment. Berättelserna kompletteras med en stor mängd både historiska och nytagna bilder.

Mats Palmquist har arbetat som journalist, skribent och grafisk formgivare i mer än fyrtio år. Han har ett stort och långvarigt intresse för möbelformgivning och pratar här om pinnstolar utifrån sin nyutkomna bok Träsmak.

Var? Lilla teatern, Kulturhuset Pigalle, Nässjö
När? Tisdag 12 mars kl 18.30
Hur? Entré 100 kr. Köp dina biljetter här!

Köp boken Träsmak här för endast 259:-

Detaljer

Datum:
12 mars
Tid:
18:30 - 19:30