Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mats Palmquist gästar biblioteket i Södra Sandby för att berätta om pinnstolens historia

26 februari @ 18:00 - 19:00

»Mats Palmquist har gjort ett beundransvärt arbete när han nu i en vackert formgiven bok dyker djupt i en hittills oskriven historia … Träsmak är en genomarbetad och lärorik hyllning till en slitstark och vardaglig kompis.« Borås Tidning
»En grävande hyllning av pinnstolen, rikt bildsatt med modeller, formgivare, fabriker, förebilder och oändliga varianter … ett standardverk om en svensk möbelklassiker.« Antik & Auktion
I den vackra och unika boken Träsmak berättas för första gången den svenska pinnstolens uppkomst och utveckling. Med start i det småländska ursprunget och genom de olika fabrikerna skildras vägen fram till dagens svenska pinnstolar.

Det blir en fascinerande resa genom tid och rum, från 1850-talet fram till idag, där läsaren möter formgivare, arbetare och fabrikörer som på olika sätt har utvecklat pinnstolen. Boken visar pinnstolens formmässiga utveckling från den enkla 1800-talsstolen till 2000-talets designexperiment. Berättelserna kompletteras med en stor mängd både historiska och nytagna bilder.

Mats Palmquist har arbetat som journalist, skribent och grafisk formgivare i mer än fyrtio år. Han har ett stort och långvarigt intresse för möbelformgivning och pratar här om pinnstolar utifrån sin nyutkomna bok Träsmak.

Var? Södra Sandby bibliotek, Fritidsgatan 2, 247 34 Södra Sandby
När? Tisdag 26 februari kl 18.00
Hur? Fri entré

Köp boken Träsmak här för endast 259:-

Detaljer

Datum:
26 februari
Tid:
18:00 - 19:00