Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Martin Andersson signerar boken Malmö då och nu

19 december, 2018 @ 17:00 - 19:00

Martin Andersson gästar Akademibokhandeln Triangeln för att signera sin nya bok Malmö då och nu! Passa på att få julklappsboken signerad. 

Om boken: 

Sydsvenskan-journalisten Martin Andersson ger oss i boken Malmö då och nu en bildrik och nostalgifylld skildring av Malmös spännande historia.

Malmö då och nu innehåller trettio texter – i en eller annan form tidigare publicerade i Sydsvenskan under vinjetter Försvunna Malmö. Texterna spänner över epoker och tar upp olika platser och byggnader i Malmö. Bland dessa miljöer möter läsaren olika människor: Kvinnan som byggde Zlatans hus, utopisten som ville se ett jämlikt samhälle, cykelpionjären som blev Malmös första fotbollstränare, den tyske juden som gav oss violdoftande tvättmedel, cirkusdirektören som slog sig ner i Fosie, guld- och silversmederna som levde tillsammans, mamsellen som donerade sina pengar till katterna, änglamakerskorna som verkade i det dolda och Malmös första kvinnliga politiker som motionerade rörande feminina behov.

De fängslande fotografierna i boken väcker inte bara nostalgiska känslor för Malmöbor utan framkallar även en tydligare bild av det gamla Malmö. Det är en förutsättning för att äkta malmöiter – nya som gamla – ska en chans att förstå nutiden och framtiden.

Detaljer

Datum:
19 december, 2018
Tid:
17:00 - 19:00

Plats

Akademibokhandeln Triangeln
St Johannesgatan 2 C
Malmö, 211 46
+ Google Map