Karin Westin Tikkanen om Flykten genom Berlin på Åkarps bibliotek

Åkarps bibliotek uppmärksammar att det i höst är 30 år sedan Berlinmuren föll, med en spännande föreläsning om svenska studenter som hjälpte östtyskar att fly till västsidan. Välkommen till en presentation av reportageboken Flykten genom Berlin : Svenskarna i Stasis arkiv. Journalisten Karin Westin Tikkanen berättar om sin bok, skrivprocessen och de historiska händelser som ligger till grund för den. 

Flykten genom Berlin fångar en bortglömd del av vår historia: de många svenska studenter som hjälpte hundratals östtyskar att fly till väst åren 1961–1963. Genom tidigare hemligstämplat material tar vi del av såväl drabbande personöden som fascinerande bilder från ett svunnet Berlin. Karin Westin Tikkanen skildrar muren, DDR och Stasi, flyktingsmugglingen och de människor som valde att fly. Men också de unga svenskar vars idealism drev dem att riskera sin säkerhet och sina liv.
Var? Åkarps bibliotek
När? Måndag 21 oktober, 19:00-20:30
Hur? Fri entré, alla är välkomna
Föranmälan 040- 625 66 76 eller bibliotek.akarp@burlov.se

Läs mer om Flykten genom Berlin!

Flykten genom Berlin

Datum

21 okt 2019
Expired!

Tid

19:00 - 20:30

Mer info

Mer information

Platser

Åkarps bibliotek
Elevvägen 2, Åkarp
Mer information

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar