Ted Hesselbom, Anna Lihammer

Hur skriver man historiska romaner? Författarna Anna Lihammer och Ted Hesselbom berättar.

Författarna Ted Hesselbom och Anna Lihammer gästar Vitterakademiens bibliotek för att berätta om hur det går till att skriva historiska romaner. 

Utifrån exempel ur det egna skrivandet berättar de om hur det går till att skapa berättelser som utspelar sig i en annan tid. Hur sätter man sig in i fakta och historiska sammanhang? Hur skapar man trovärdighet i berättelsen och levande karaktärer? Hur fungerar det att skriva tillsammans?

Anna Lihammer är författare och doktor i historisk arkeologi. Hon har tidigare skrivit arkeologiska böcker samt historiska kriminalromaner om Carl Hell. Ted Hesselbom är författare och konstnär. Han är chef för Sigtuna museum och har tidigare varit chef för Röhsska museet.

Tillsammans har Anna och Ted skrivit romanerna Med dig vågar jag allt och Solitairen. För tillfället arbetar de på sin tredje gemensamma bok – den fjärde delen i Carl Hell-serien.

Plats: Vitterhetsakademiens bibliotek, Östra stallet, Storgatan 43, Stockholm
När: Torsdag 21 mars kl. 16–17.15
Anmälan: senast 19 mars till jessica.ohnell@raa.se

Datum

21 mar 2019
Expired!

Tid

16:00 - 17:15

Platser

Vitterakademiens bibliotek
Storgatan 43

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar