Historisk afton på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Historisk afton med Dag Sebastian Ahlander och Allan Klynne.

Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan bjuder in till en spännande historisk afton med två bokaktuella författare. 

Dag Sebastian Ahlander, pensionerad generalkonsul och ambassadör, är aktuell med boken Sverige vid avgrunden, som skildrar den omvälvande tidsperioden 1808–1814. År 1808 stod Sverige vid avgrundens rand och kämpade för sin överlevnad i krig på tre olika fronter. När läget var som mörkast i augusti 1810 valde Sveriges riksdag under slumpmässiga former en okänd tronföljare: den franske marskalken Jean-Baptiste Bernadotte, en verklig joker i leken. En ny tid tog sin början.

Allan Klynne, arkeolog och antikvetare, är aktuell med boken Antikens sju underverk. Redan greker och romare var oeniga om vilka underverk som borde räknas till de sju. Ett av underverken på listan kanske aldrig har funnits, och ett annat lades till först under medeltiden. Vad berättar de antika texterna egentligen, och vad säger forskningen? Varför blev underverken så berömda, när försvann de och hur gick det till när de återupptäcktes? Fascinationen för underverken och viljan att rangordna dem är tidlös.

Var? Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan 28, Stockholm
När? Tisdag 7 maj kl. 17.00–18.00
Hur? Fri entré, föranmälan till osa@historiskamedia.se

Datum

07 maj 2019
Expired!

Tid

17:00 - 18:00

Platser

Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan
Mäster Samuelsgatan 28

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar