Författarsamtal: Per Allan Olsson om svenska hjälparbetare under första världskriget

Fascinerande skildring om svenska pionjärer i nödhjälp! En okänd del av svensk historia. Hör Per Allan Olsson berätta om sin aktuella bok Krigets fångar och änglar

1915 skickar Svenska Röda Korset ut friherrinnan Anna Linder och akademikern Sven Hedblom till Ryssland och Sibirien. Uppdraget är att lindra nöden och lidandet för krigsfångarna från Tyskland och Österrike/Ungern. För varje dag släcks nämligen alltfler liv i lägren av kylan, svälten, smutsen, farsoterna.

Anna och Sven följs så småningom av 75 andra svenska delegater och över tusen järnvägsvagnar med nödhjälp. I hundratals läger under tsartiden, revolutionerna och inbördeskriget bidrar svenskarna till fångarnas överlevnad. Samtidigt anklagas de för tyskvänlighet och spioneri, arresteras och hotas till livet. Alla svenskar kommer inte hem.

Per Allan Olsson, skribent och tidigare internationell delegat, berättar i Krigets fångar och änglar ett stycke fascinerande svensk historia, tidigare inte skildrad i närbild. Det är genombrottet för Sveriges och Svenska Röda Korsets internationella hjälpverksamhet. Utan neutraliteten hade den inte blivit av.

Var? Berättarfestivalen Hudiksvall, S:t Jakobsgården
När? Måndag 4 februari kl 18.00

Läs mer om boken Krigets fångar och änglar här!

Datum

04 feb 2019

Tid

18:00 - 20:00

Platser

S:t Jakobsgården
Olof Bromans gata 8

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 2-4 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg

stäng
Scroll To Top
Följ våra uppskattade nyhetsbrev!

20% rabatt på ditt första köp

Historiska Medias nyhetsbrev innehåller info om kommande böcker, författarframträdanden och historiska nyheter. Som ny prenumerant får du 20% rabatt på ditt första köp.

Facebook Instagram YouTube