Författarsamtal: Ewa Klingberg gästar Vetlanda för att berätta om sin charmiga Huskvarna-serie

Feelgood-favoriten Ewa Klingberg charmar många läsare (och lyssnare!) med sina charmiga romaner som utspelar sig i Småland. 

Med en nyskriven serie om livet på en begravningsbyrå kommer Ewa Klingberg till Vetlanda den 23 april. Detta är dagen för Världsbokdagen och Klingberg kommer bland annat att berätta om hur det kan gå till ”bakom kulisserna” som författare och även hur viktig läsning är för henne.

För 15 år sedan sadlade Klingberg om till författare efter att ha arbetat som lärare. Hon fick snabbt bra respons på sina texter som fram till då legat opublicerade i byrålådan. Efter att ha skrivit två böcker om kyrkoturism fick hon så ett samtal från förlaget Historiska Media som ville att hon skulle provskriva något för dem.

Detta var startskottet för den populära Huskvarnaserien. För att ta ett exempel på framgången för Klingberg kan nämnas att debuten Manglade dukar och vikta servetter blev Månadens pärla på Adlibris. Dessutom hade Huskvarna hos läsarna förvandlats till feelgoodstad. Epitetet ”Sveriges nya feelgood-drottning” tar dock Klingberg med en nypa salt.

”Jag ser mig inte själv som en renodlad feelgoodförfattare. Det finns en hel del svärta och mörka stråk i det jag skriver”, framhåller hon.

Hösten 2018 och början av 2019 innebär bråda tider för Ewa Klingberg. Under året utkommer den fjärde delen i Huskvarnaserien, Sprucket läder och svikna löften. Dessutom lanserar Klingberg en helt ny serie som handlar om livet på begravningsbyrån Tranan. Denna gång är handlingen förlagd till Tranås. En av titlarna i serien, den andra delen som har titeln Blott en begravning släpps ungefär vid den tid som när Ewa Klingberg besöker Vetlanda.

”Jag lovar att jag kommer ge en helt ny bild av hur livet kan vara på en begravningsbyrå. Det blir lagom mycket kärlek och serien präglas mer av humor än vad mina läsare är vana vid”, utlovar Klingberg.

Läs mer om böckerna i Huskvarna-serien på dessa länkar: Manglade dukar och vikta servetterLånat silver och krossat glas och Vaxade juveler och brända hjärtan

Läs mer om böckerna i serien Begravningsbyrån Tranan och första delen Där rosor faktiskt dör.

Var? Biblioteket i Vetlanda, Biblioteksgatan 5
När? Tisdag 23 april kl 19.00
Hur? Biljetter finns att hämta på biblioteket från och med två veckor innan föreläsningen

Datum

23 apr 2019
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Platser

Vetlanda bibliotek
Biblioteksgatan 5

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar