Ted Hesselbom, Anna Lihammer

Författarsamtal: Anna Lihammer & Ted Hesselbom om Vikingatidens härskare

Vikingatidens härskare – Anna Lihammer och Ted Hesselbom

Vikingarna framställs för det mesta som vildsinta och farliga krigare som reste på plundringståg i mäktiga skepp. Vilka var vikingatidens härskare och vad är sanning och vad är myt?

Anna och Ted tar avstamp i de gamla myterna för att sedan berätta om den komplexa, spännande och mångskiftande värld som den tidens människor levde i. De presenterar hur människorna vid den tiden levde och bodde, om deras vänner och fiender, om deras resor i väster- och österled men också om deras världsbild och hur de utövad makt. Utgrävningar har visat att de rikast smyckade gravarna i Skandinavien, utsmyckade med guld, silver och härskarsymboler, ofta var avsedda för kvinnor.

Med stöd av den senaste forskningen och nya arkeologiska utgrävningar i Gamla Uppsala, skånska Uppåkra och Adelsö i Mälaren berättar Anna Lihammer och Ted Hesselbom om vad som ligger bakom de gammaldags bilderna av vikingatiden. Deras berättelse slår hål på många myter om vikingarna!

Anna Lihammer är arkeolog och författare. Hon har blivit uppmärksammad för böckerna Arkeologiska upptäckter i Sverige (2010) samt Vikingatidens härskare (2012). Den senare blev Årets bok om historia 2012. Hon debuterade 2014 som skönlitterär författare med de historiska kriminalromanerna Medan mörkret faller (som fick pris som årets bästa debut av Svenska Deckarakademin), Än skyddar natten (2015) och Där gryningen dröjer (2016).

Ted Hesselbom är museichef, författare och konstnär. Efter att ha varit chef för Röhsska museet 2007-2013 är han sedan 2013 chef för Sigtuna museum. Han har suttit i styrelserna för föreningarna Svensk Form och Konsthantverkets vänner.

Anna Lihammer och Ted Hesselbom har tillsammans skrivit de historiska romanerna Med dig vågar jag allt (2016) och Solitairen (2018).

Var? Trollhättans kulturhus
När? ons 5 april kl 19.00
Hur? Arrangör Clios vänner. Entré 120 kr (medlemmar erhåller 50 kr rabatt på inträdesavgiften). 

Vikingatidens Härskare

Datum

15 apr 2020
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar