Erika - Och bergen skall rämna

Erika Olofsson Liljedahl gästar Perstorps bibliotek

Romanförfattaren Erika Olofsson Liljedahl gästar Perstorps bibliotek för att berätta om sin kritikerrosade roman Och bergen skall rämna.

Var? Perstorps bibliotek
När? Torsdag 6 februari
Hur? Alla är välkomna, fri entré

Om boken:

Sommar år 1901. I det karga norrländska samhället Tornehamn bor prästfrun Hedvig och hennes make Georg. Mellan fjällen, där renarna betar och samerna lever, ska järnvägen ta plats.

Livet i norr har inte blivit som Hedvig hade hoppats. Dagarna är långa och ensamma och hon tyngs av sorg och samhetskval. Först när Hedvig börjar undervisa en grupp samiska barn fylls hennes liv med mening.

Och bergen skall rämna är en stark och vacker roman om Sverige vid förra sekelskiftet, om ett hierarkiskt samhälle där kraven på att foga sig är många, och där priset för att låta bli är högt.

Och bergen skall rämna

Boken finns nu som pocket! Köp den här för endast 69:-

Pressröster om boken: 

»Nagelbitare värd att läsa.« Norrländska Socialdemokraten

»En mycket gedigen roman, väl genomarbetad och omsorgsfullt berättad på ett finstämt och uttrycksfullt språk.« BTJ

»Vissa böcker kan få tid och rum att upphöra att existera. Och bergen skall rämna är en sån bok … Jag sveps med i denna hisnande beskrivning av livet i den svenska fjällvärlden anno 1901. Helt överväldigad och otroligt imponerad … en fantastisk roman.« Boksann

»En fantastisk och fängslande bok … Erika Olofsson Liljedahl har lyckats fånga det tidiga 1900-talet i övre Norrland och det märks att hon har gjort research.« Boktokig

»En fängslande och välskriven roman som får mig att längta efter att få läsa författarens nästa bok! Betyg 5/5.« Bloggen Villivonkans books

Datum

06 feb 2020 - 07 feb 2020

Platser

Perstorps bibliotek
Torggatan 5, Perstorp

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg

stäng
Sidebar Scroll To Top
Bokmal läser i ett bibliotek

FÖLJ VÅRA UPPSKATTADE NYHETSBREV - 20% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP!

Historiska Medias nyhetsbrev innehåller info om kommande böcker, författarframträdanden och historiska nyheter. Som ny prenumerant får du 20% rabatt på ditt första köp.

Facebook Instagram YouTube