Ulrika Knutson - Den besvärliga Elin Wägner

INSTÄLLT. En kväll om Elin Wägner med Ulrika Knutson på Gamla stans bokhandel

Evenemanget är tyvärr inställt pga det rådande läget med risk för Corona-smitta.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson gästar Gamla stans bokhandel för att berätta om sin efterlängtade bok Den besvärliga Elin Wägner. Missa inte detta spännande seminarium om Elin Wägner – en av Sveriges viktigaste författare och tänkare under 1900-talet. 

Elin Wägner var långt före sin tid och det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Men inte minst var hon civilisationskritiker.

Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om me too-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Ulrika Knutson är en välkänd radioröst och journalist som tidigare har skrivit boken Kvinnor på gränsen till genombrott. Biografin om Elin Wägner är hennes efterlängtade litterära comeback. Läs mer om boken här!

Var? Gamla stans bokhandel, Stockholm
När? Tisdag 31 mars kl 18.00
Hur? Fri entré, alla är välkomna

Den besvärliga Elin Wägner

Datum

31 mar 2020
Expired!

Tid

18:00

Mer info

Läs mer

Platser

Gamla stans bokhandel
Stora Nygatan 7, Stockholm
Läs mer

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar