Ingrid Pärletun

Bokrelease: vi firar biografin om Lydia Wahlström på Gleerups i Lund

Kvinnohistoria av hög aktualitet! Ingrid Pärletun presenterar sin biografi om Lydia Wahlström – en av centralgestalterna i den svenska kvinnorörelsen

Ständigt var hon i farten, Lydia Wahlström, och alltid med samma fokus total jämställdhet mellan man och kvinna på alla områden. Hon älskade att stå på estrader och att gå i närkamp med sina motståndare. Men bakom den trotsiga fasaden fanns ett inre sjudande liv med höga toppar och djupa dalar, något som få kände till. Här doldes hennes osäkerhet mot män och nära relationer med kvinnor som avlöste varandra under ett långt och intensivt liv.

Ingrid Pärletun har skrivit den första biografin över en av centralgestalterna i den svenska kvinnorörelsen. Läsaren får ta del av Lydia Wahlströms liv med dess många höjdpunkter fjärde kvinna som disputerade i Sverige, ledare för kvinnornas rösträttskamp, professors namn 1939 och frontfigur för demokratiska värden under 1930- och 40-talen. Talarstolen liksom katedern var hennes älsklingsplatser.

Hör Ingrid Pärletun berätta om sin aktuella bok! Kvällen inleds med mingel med dryck och tilltugg. 

Var? Akademibokhandeln Gleerups, Stortorget, Lund
När? Tisdag 6 november kl 18.00
Hur? Fri entré, ingen anmälan krävs

Datum

06 nov 2018
Expired!

Tid

18:00 - 19:30

Platser

Gleerups
Stortorget 2

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar