INSTÄLLT. Bokrelease! “Gunder Hägg: hans uppgång och fall” av Björn Lundberg

Evenemanget är tyvärr inställt pga det rådande läget med risk för Corona-smitta.

Ny biografi om en svensk idrottsikons fascinerande levnadsöde.
I biografin Frontlöparen berättar Björn Lundberg den fascinerande historien om Gunder Häggs uppgång och fall. Det är även en berättelse om det svenska folkhemmet, och om en man som både bokstavligt och bildligt sprang ifrån sin samtid.
Vi firar utgivningen av boken i förlaget Historiska Medias lokaler i Lund! Varmt välkommen att lyssna till ett samtal om boken mellan författare och redaktör, samt efterföljande mingel och bokförsäljning.

Var? Historiska Media, Bantorget 3, Lund
När? Tisdag 24 mars kl 18.00
Hur? Fritt inträde men föranmälan krävs. Mejla namn till info@historiskamedia.se

Mer om boken: 

Gunder Hägg påstod själv att han var ointresserad av idrott, och att han avskydde att träna. Ändå slog han både konkurrenter och idrottsjournalister med häpnad när han som okänd artonåring besegrade den finländske löparen Gunnar Höckert, regerande olympisk mästare och världsrekordhållare, inför en jublande publik i Östersund.

I början av 1940-talet slog Gunder Hägg femton individuella världsrekord i friidrott och år 1946 innehade han världsrekorden på alla medeldistanser. Efter kriget blev Gunder Hägg anklagad och fälld av Svenska friidrottsförbundet för att ha tävlat mot betalning – vilket vid denna tid var emot förbundets regler. Han blev avstängd på livstid.

Björn Lundberg är disputerad historiker och har en journalistisk bakgrund, bland annat som redaktör för tidskriften Allt om Historia. Han är dessutom en inbiten löpare.

Frontlöparen

Datum

24 mar 2020
Expired!

Tid

18:00 - 19:30
Kategori

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar