Dick Harrison

Bokprat: Dick Harrison om Englands historia på Gleerups i Lund

Välkommen att lyssna till historieprofessorn Dick Harrison som berättar om Englands dramatiska historia!

Nästan alla svenskar har en relation till England, men faktum är att de flesta av oss egentligen har grunda kunskaper om landets historia. Varför ser England ut som det gör? På vilka sätt skiljer sig landets förflutna från Skandinaviens?

Levande och kunnigt berättar Harrison om landets rika historia. Englands historia, del 1 inleds med forntida folkvandringar och växer i detaljrikedom ju längre fram i tiden vi kommer. Vi får följa uppkomsten av städer, kungariken, parlament och imperier samt ta del av sociala, ekonomiska och kulturella processer. Englands historia, del 1 avslutas vid William Shakespeares tid.

Englands historia, del 2 skildras 1600-talets inbördeskrig, 1700- och 1800-talens koloniala erövringar och det senaste seklets omtumlande och heroiska historia. Vi får bland annat läsa om skyttegravskriget, blitzen och skapandet av det välfärdssamhälle som födde både Swinging London och punken. Den spännande framställningen sträcker sig ända fram till dagens Brexit.

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och har tidigare skrivit ett femtiotal böcker. Han är en tvättäkta anglofil, som under 90-talet var bosatt i London.

Var? Akademibokhandeln Gleerups, Lund
När? Tisdag 18 september kl 19.00
Hur? Fri entré. Evenemanget är för medlemmar i Akademibokhandelns vänner. Anmäl dig via denna länk.

Läs mer om boken Englands historia, del 1 här!

Läs mer om boken Englands historia, del 2 här!

Datum

18 sep 2018
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Platser

Gleerups
Stortorget 2

Arrangör

Historiska Media

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar