Bengt Liljegren gästar Armémuseum för att berätta om Krigarkungen Karl XII

Bengt Liljegren har skrivit ett flertal kritikerrosade biografier, bland annat om Winston Churchill och Adolf Hitler. Nu har hans hyllade biografi om Karl XII kommit i en uppdaterad utgåva: Krigarkungen. Hör honom berätta om denne mytomspunne stormaktskung.

Krigarkungen är den fascinerande berättelsen om Karl XII – den svenska stormaktstidens siste kung. Liljegren skildrar Karls dramatiska liv från barndomen, under de vilda ungdomsåren och vidare ut på slagfälten i Europa.

Ingen annan svensk kung har ett så skiftande eftermäle. Somliga historieskrivare har betraktat honom som en genial strateg, fullt i klass med Alexander den store och Napoleon. Andra har sett honom som galningen som fick det svenska stormaktsväldet på fall. Bengt Liljegrens levnadsteckning är ett försök av vidga förståelsen av denna sällsamma människa.

Sedan Bengt Liljegren skrev den första utgåvan av Karl XII-biografin har han fortsatt att ta del av nya vetenskapliga rön och även gjort flera resor i kungens fotspår, vilket märks i den uppdaterade nyutgåvan.

Var? Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm
När? Tisdagen 29 oktober kl 18.00-19.00
Hur? Entré 95 kr. Begränsat antal platser. Köp din biljett i museets reception eller via tickster.se

Datum

29 okt 2019
Expired!

Tid

18:00 - 19:00

Platser

Armémuseum
Riddargatan 13

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar