Ted Hesselbom, Anna Lihammer

Författarsamtal: Anna Lihammer & Ted Hesselbom om Vikingatidens härskare

Vikingarna framställs för det mesta som vildsinta och farliga krigare som reste på plundringståg i mäktiga skepp. Vilka var vikingatidens härskare och vad är sanning och vad är myt? Anna Lihammer, författare och arkeolog & Ted Hesselbom, museichef och författare levandegör vikingatidens människor bortom de vanliga stereotyperna

Anna Lihammer är författare och doktor i historisk arkeologi med flera kritikerrosade skildringar bakom sig: Arkeologiska upptäckter i Sverige och Vikingatidens härskareVikingatidens härskare blev utnämnd till Årets bok om historia 2012. Ted Hesselbom är museichef och författare. Han är chef på Sigtuna museum sedan 2013. 

Tillsammans skriver Hesselbom & Lihammer bl.a. historiska kriminalromaner. Här kommer vi istället att få höra dem berätta om det spännande och mytomspunna skede som anses utgöra övergången till medeltid: vikingatiden. Hur fungerade makten under vikingatiden? Vilka härskade då över platser som Uppåkra, Borgeby och Lund? Vad vet vi om hur det var att vara kvinna då? Vad är sanning och vad är myt? Och var kommer egentligen bilden av vikingen ifrån?

Var? Bjärreds bibliotek
När? Tisdag 11 februari kl 19.00-20.00
Hur? Kulturskolan inleder med en liten konsert. Därefter författarsamtal. Läs mer om evenemanget på bibliotekets hemsida. 

Datum

11 feb 2020
Expired!

Tid

19:00

Platser

Bjärreds bibliotek
Folkungavägen 6

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar