30 år sedan murens fall: Karin Westin Tikkanen gästar Armémuseum

Armémuseum uppmärksammar att det i höst är 30 år sedan Berlinmuren föll, med en spännande föreläsning om svenska studenter som hjälpte östtyskar att fly till västsidan. Välkommen till en presentation av reportageboken Flykten genom Berlin : Svenskarna i Stasis arkiv. Journalisten Karin Westin Tikkanen berättar om sin högaktuella bok, som en del av museets temadag om Berlinmurens fall 30 år. 

Flykten genom Berlin fångar en bortglömd del av vår historia: de många svenska studenter som hjälpte hundratals östtyskar att fly till väst åren 1961–1963. Genom tidigare hemligstämplat material tar vi del av såväl drabbande personöden som fascinerande bilder från ett svunnet Berlin. Karin Westin Tikkanen skildrar muren, DDR och Stasi, flyktingsmugglingen och de människor som valde att fly. Men också de unga svenskar vars idealism drev dem att riskera sin säkerhet och sina liv.
Var? Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm
När? Lördag 9 november kl 13.20–14.00
Hur? Fri entré, men biljett krävs. Anmälan på museets hemsida.

Datum

09 nov 2019
Expired!

Tid

13:20 - 14:00

Platser

Armémuseum
Riddargatan 13

Nästa evenemang

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg
Facebook Instagram YouTube
Sidebar