Kulturnatten i Lund 2020: Går du på vad som helst? Journalisten Daniel Rydén berättar om några av världshistoriens mest spännande bluffar.

Den extravagante fursten Potemkin byggde upp kulisser av välmående byar för att imponera på kejsarinnan Katarinas följe, lyckades med sitt uppdrag och blev hennes favorit. Nästan 250 år senare ville en journalist visa hur lätt det är att lura Tripadvisor. Därför hittade han på en restaurang som aldrig funnits. Till slut rankades den som Londons bästa. Journalisten Daniel Rydén är i höst aktuell med sin nya bok Potemkin & kulisserna — och andra historiska bluffar, i vilken han berättar om hur bluffmakare genom historien har lurat andra människor – med fejkade forskningsresultat, falska uniformer, hemmagjorda oljeaktier, obefintliga drömländer, förfalskade årgångsviner och lockande luftslott. Under Kulturnatten gästar han redaktionen i Lund och delar med sig av sina egna favoritbluffar i ett samtal med förlagets Marknadschef Christina Haugen.

SNABB ORDERHANTERING

De allra flesta av våra titlar kan skickas från vårt lager inom 1-2 arbetsdagar. Undantagen noteras på respektive boksida.

SNABB FRAKT

Leveranstiden är 3-5 arbetsdagar vid order före kl 12. Böckerna skickas som A-post vid vikt upp till 1 kilo, och som paket över 1 kilo från vårt lager i Falun.

PERSONLIG SUPPORT

Vi hanterar personligen alla beställningar och frågor.

100% SÄKERT

Vi värderar din säkerhet och integritet. Läs mer om vår policy för personuppgifter:

Varukorg

stäng
Sidebar Scroll To Top
Facebook Instagram YouTube