7 Maj

Bokprat: Maria Gustavasdotter om häxprocesser under stormaktstiden

Maria Gustavsdotter har hyllats för sina historiska romaner. Senast ut är Ylvas bok (Prästdöttrarna, del 4) som skildrar häxprocesserna i Bokhuslän under svensk stormaktstid. Nu gästar Maria Gustavsdotter Skaftö Folkets hus för att berätta om de historiska händelser som boken bygger på. Framträdandet är en del av Skaftö Folkets hus evenemang om Bohusläns kvinnor genom historien. 

Var? Skaftö Folkets hus, Grundsund
När? Måndag 7 maj kl 18.00
Hur? Entré 80 kr

Ylvas bok följer vi den vackra Ylva Olofsdotter som gift sig med Ulrikas styvson. Äktenskapet är svalt och barnlöst, och arbetet på gården lämnar Ylva till pigan Brita att sköta om.

När socknens präst plötsligt dör under en predikan börjar det skvallras i bygden. Vem var häxan som han skulle peka ut ögonblicket innan han föll ihop?

Ylvas bok fortsätter den dramatiska och fascinerande familjekrönikan om kvinnors villkor i en hård tid, skriven på en levande och färgstark prosa. Böckerna utspelar sig i stormaktstidens Sverige, ett land som präglades av krig, svält och häxprocesser.

Köp boken här för endast 199:-

YlvasBokCover.indd

MariaGustavsdotter

MariaGustavsdotter

Kalenderdatum: 7 maj 2018, 18:00