14 Feb

Kata Dalström: ett extraordinärt levnadsöde

Kata Dalström var överklassflickan som blev socialist, och som vigde sitt liv åt att åka land och rike runt som politisk agitator. Historikern Gunnela Björk har fångat ett extraordinärt levnadsöde i en kritikerrosad biografi. Ta chansen att höra henne berätta om boken! 

År 1894 anslöt sig Kata Dalström till socialdemokraterna. Uppvuxen i en högborgerlig miljö sågs hennes politiska engagemang närmast som samhällsomstörtande. Det dröjde inte länge innan Kata Dalström gav sig ut som socialistisk agitator. Hon reste land och rike runt, hamnade i opposition med partiledningen men älskades ute i landet – där hon sågs som en levande legend.

Katas brinnande engagemang gjorde henne till en stridbar frontfigur för den unga arbetarrörelsen under demokratins genombrottstid. Privatlivet var lika stormigt som det politiska. Hennes äktenskap var turbulent, hon födde sju barn, blev spiritist och buddhist och hade flera kärleksaffärer.

Författaren och historikern Gunnela Björk fångar i sin biografi ett extraordinärt levnadsöde. Kata Dalström var en färgstark kvinna som gick sin egen väg.

Var? Kunskapens hus i Laxå
När? Onsdag 14 februari kl 19.00
Arrangör: Laxå föreläsarförening och Studieförbundet Vuxenskolan

Läs gärna ett smakprov ur boken här!

Köp boken för endast 229:-

Kalenderdatum: 14 feb 2018, 19:00