24 Jan

Författarsamtal: Ingmar Karlsson om Europas minoriteter

Författaren och f.d diplomaten Ingmar Karlsson gästar Hedengrens bokhandel för att berätta om sin nya bok!

När kommunismen kollapsade och stater i Europa splittrades blev det tydligt att det bakom begreppen jugoslaver, tjeckoslovaker och sovjetmedborgare fanns människor som kallade sig för sloven, slovak, kroat, moldav eller est. Samtidigt började också andra folkslag påminna om sin existens, de som saknade en autonom ställning i sina hemländer, till exempel bretoner, vlacher, cimbrer, elsassare och gagauzer. Globalisering och digitalisering har ibland setts som ett hot mot Europas minoritetsfolk. Men denna utveckling har paradoxalt nog ökat gruppernas möjligheter att göra sina röster hörda. På senare år har minoritetskulturer fått ökad uppmärksamhet. I De små folkens historia. Minoriteter i Europa berättar Ingmar Karlsson kunnigt och kåserande om olika minoriteters spännande historia. Visste du till exempel att Andy Warhol var ruten? Eller att Donald Tusk är kasjub?

Ingmar Karlsson har skrivit fler än tjugo böcker. De senaste, Roten till det onda (2016) och Inga vänner utom bergen (2017), har fått stor spridning och lysande recensioner.

Var? Hedengrens bokhandel, Stureplan 4, Stockholm
När? Onsdag 24 januari kl 17.30
Hur? Läs mer om evenemanget här.

O_Karlsson_Den små folkens historia_färg.inddIngmarKarlssonGataJPG, FotoKarolinaRosenqvist

Kalenderdatum: 24 jan 2018, 17:30