25 Nov

Författarsamtal: Anna Lihammer om sina historiska kriminalromaner

Arkeologen som blev prisad deckarförfattare

Anna Lihammer har skrivit flera uppmärksammade facklitterära böcker om arkeologi. Men 2014 debuterade hon som kriminalförfattare med boken Medan mörkret faller, som hyllades av kritiker och utnämndes till Årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin. Det är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som skildrar ett Sverige och Europa i nazismens växande skugga.

Sedan dess har hon skrivit ytterligare två kritikerrosade kriminalromaner i samma serie, Än skyddar natten och Där gryningen dröjer. Nu gästar Anna Lihammer Eskilstuna stadsbibliotek för att berätta mer om sina kriminalromaner och de verkliga historiska händelserna bakom dem. Hon samtalar med bibliotekarie John Carlsson.

Var? Eskilstuna stadsbibliotek
När? Lördag 25 november kl 15.00
Hur? Entré 50 kr. Biljetter i receptionen från 6 november

HM_LIHAMMER_MEDAN_MORKRET_FALLER_pocket.inddAnSkyddarNattenPKTHM_LIHAMMER_DAR_GRYNINGEN_DROJER_pocket.indd

Kalenderdatum: 25 nov 2017, 15:00