5 Dec

Maria Gustavsdotter om sina historiska romaner

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu är hon aktuell med den hyllade romanen Den gyllene hårnålen, som är inspirerad av Cecilia Vasas liv. Hör henne berätta om boken!

Författaren Maria Gustavsdotter har inspirerats av Cecilia Vasas spännande levnadsöde. Hon som var Gustav Vasas mest omsusade dotter och som nitton år gammal gjorde skandal genom det så kallade Vadstenabullret. Tio år gammal lämnas Märta Svantesdotter på Gripsholms slott för att uppfostras med de kungliga barnen. Hon räknas som oäkting, trots att de flesta vet vem hennes adlige far är. Det dröjer inte länge förrän Märta blir god vän med prinsessan Cecilia, men snart övergår vänskapen till något mer. Är det lek och nyfikenhet? Eller åtrå och kärlek?

Maria Gustavsdotter har gjort succé med sina historiska romaner, inte minst serien om prästdöttrarna Ulrika, Katarina och Ebba på 1600-talet. Dessutom har hon medverkat i Historiska Medias populära bokserie Släkten, med boken Helenas hämnd.

Var? Forum för Poesi och prosa, Strömstad

När? Tisdag 5 december kl 19.00

Läs mer om Den gyllene hårnålen här!

9789175454092

Kalenderdatum: 5 dec 2017, 19:00