18 Maj

Författarsamtal med Dick Harrison i Kalmar

Nya arkeologiska utgrävningar har väckt sensation inom forskarvärlden. Bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Historieprofessor Dick Harrison skildrar i sin nya bok Kalmars historia. Den begravda staden — medeltid och renässans stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Varmt välkommen till föreläsningen: Staden som skapade Sverige — en ny bild av Kalmar
Dick Harrison berättar om historiska Kalmar utifrån sin nya bok. Därefter blir det panelsamtal kring ämnet Vad betyder historien för ”Kalmarbilden”. Deltagare är Dick Harrison, arkeolog Stefan Larsson, konstmuseichef Joanna Sandell och författare Tove Folkesson. Moderator: Ulf Wickbom

OBS! Föreläsningen kl 19.00 är slutsåld. Extrainsatt föreläsning med Dick Harrison 17.00-17.50.

Var? Kalmar slott
När? Torsdag 18 maj kl 19.00
Hur? Entré 60 kr. Förköp hos www.kalmarslott.se eller per telefon 0480-41 77 00

KalmarsHistoria

Kalenderdatum: 18 maj 2017, 19:00