17 Maj

Stadsvandring kring Dick Harrisons nya bok Kalmars historia

Nya arkeologiska utgrävningar har väckt sensation inom forskarvärlden. Bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Historieprofessor Dick Harrison skildrar i sin nya bok Kalmars historia. Den begravda staden — medeltid och renässans stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Varmt välkommen på en historisk stadsvandring! 
En historisk kväll i facklors sken på platsen där det hände. Dick Harrison berättar om staden och livet som levdes där under dess storhetstid. Arkeologen Stefan Larsson assisterar. Historiska gestalter lösgör sig ur mörkret. Kryddat alkoholfritt vin serveras.

Var? Gamla torget (bakom gamla konstmuseet)
När? Onsdag 17 maj kl 21.00
Hur? Fri entré, alla är välkomna

KalmarsHistoria

Kalenderdatum: 17 maj 2017, 21:00