20 Apr

Ingmar Karlsson om Roten till det onda

Ingmar Karlsson gästar Karlskrona för att berätta om sin kritikerrosade bok

År 1916 satte sig britter och fransmän i hemliga förhandlingar. Ett streck drogs på kartan över det osmanska rikets arabiska delar; områdena i norr blev franska intresseområden och de i söder brittiska. Efter kriget skapades sedan nya stater utan den minsta hänsyn till historia, kultur, religion eller geografi.

Vilka långtgående konsekvenser fick detta enkla pennstreck? Och hur påverkar det människor idag, 100 år senare? Den väl meriterade författaren Ingmar Karlsson skildrar och förklarar historien bakom dagens politiska och humanitära katastrofer i Mellanöstern. Roten till det onda är en omistlig bok för alla som vill förstå ett av de mest aktuella ämnena i vår samtid.

Var? Karlskrona stadsbibliotek

När? Torsdag 20 april kl 17.00

Hur? Fri entré, alla är välkomna!

Läs gärna mer om boken här!

O_Karlsson_Roten till det onda_V2.inddIngmarKarlssonWebbFotoKarolinaRosenqvist

Kalenderdatum: 20 apr 2017, 17:00