Erik Åsard är professor emeritus i nordamerikastudier med inriktning mot statskunskap. Hösten 2019 är han aktuell med boken Hotet mot demokratin, som han skrivit tillsammans med journalisten Martin Gelin.

Åsard är en av landets främsta USA-kännare och var under 25 år föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid engelska institutionen, Uppsala universitet. Han har tidigare gett ut fyra böcker på Historiska Media – Politik och retorik: Svenska partiledare i talarstolen (2018), Konspirationsteorierna och verkligheten (2015), Den sårbara supermakten (2010) och Hillary Rodham Clinton (2008). För de sist nämnda böckerna fick han 2011 Disapriset för att ha ”förmedlat nya insikter om samhället i USA och problematiserat den gängse uppfattningen om landet”.

Erik Åsard medverkar vidare regelbundet med analyser och kommentarer i radio och tv och i tidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Tillsammans med forskarna Dag Blanck och Frida Stranne skriver han också regelbundet på bloggen Amerikaanalys.se.

Visar alla 3 resultat

Visa sidmeny