Pressinformation:
Waterloo 1815

Andrew Roberts

200 år sedan slaget vid Waterloo. Andrew Roberts har skrivit en modern och dramatisk skildring av det berömda fältslaget!

Det är försommar år 1815. 200 000 soldater har samlats i trakterna kring byn Waterloo i Belgien för att avgöra Europas öde. Napoleon är segerviss trots motståndarnas numerära övertag; hans taktik är att hålla den preussiska armén och deras allierade åtskilda för att kunna besegra dem var för sig.

Men Napoleon får snart känna på bakslag. Ett kraftigt skyfall förvandlar slagfältet till en lervälling vilket komplicerar hans framryckning. Lägg därtill ett antal mänskliga misstag och Napoleon får anledning att oroas; en oerfaren stabschef, ett oavsiktligt kavallerianfall och ett otal snabba, ogenomtänkta beslut. På kvällen den 18 juni 1815 sänder Napoleon ut sin sista reserv  det hittills obesegrade kejserliga gardet. Några timmar senare flyr han hals över huvud från sitt högkvarter La Belle Alliance.

Historikern och författaren Andrew Roberts har utifrån ny forskning kartlagt det dramatiska slaget vid Waterloo. Hans initierade skildring ger oss en politisk, strategisk och historisk bakgrund till fältslaget, och visar varför det utgör en så viktig historisk skiljelinje.

Pressröster om boken:

»En utmärkt och användbar sammanfattning.« Bibliotekstjänst

»I Waterloo 1815 ägnar historikern Andrew Roberts stor möda åt att kasta nytt ljus över några av de ­skeden av slaget som varit de mest omdiskuterade. Genom att återvända till den korrespondens som nedtecknades under slaget, och vittnesmål från dess tidiga efterföljd, nyanserar han synen på några av de misstag som gjordes denna dag.« Svenska Dagbladet

»Boken är koncis och pedagogisk ... dispositionen är utmärkt ... rekommenderar boken varmt.« Ölandsbladet

TitelWaterloo 1815
FörfattareAndrew Roberts
Ämne,
ISBN9789175452661
Sidantal190
Utgiven2015
ÖversättareClaes Göran Green
Pris198 kr

Om författaren

Andrew Roberts

Andrew Roberts är född 1963 i London men är numera bosatt i New York. Han har studerat historia i Cambridge och har skrivit flertalet böcker i ämnet. Hans mest kända verk, som också blev en internationell bästsäljare, The Storm of War, utkom 2009 och fick 2010 utmärkelsen British Army Military Book of the Year. År  Läs mer »

Waterloo 1815 Läs ett smakprov

Första recensionsdatum: 5 juni 2014

Pressbilder

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild