Pressinformation:
Vikingarnas stridskonst, e-bok

Lars Magnar Enoksen

Vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, och hade sinsemellan en rad uttalade stridsideal. Lars Magnar Enoksen har länge ägnat sig åt att studera vikingarna och beskriver i Vikingarnas stridskonst hur de vikingatida nordborna tränade upp sina stridsfärdigheter, både med och utan vapen. Hans redogörelse lägger tonvikt vid närstridskunskaper, men även stridsgrupperingar vid fältslag och vikingaflottornas sjöstrider berörs i boken.

Lars Magnar Enoksen varvar längre och kortare citat ur högklassiga historiska källskrifter med noggranna analyser av de delar av textinnehållet som berör vikingarnas kampmetoder.

Lars Magnar Enoksen har länge studerat vikingarna och i synnerhet deras skrifter och stridskonst. Han har tidigare utkommit med flera böcker i ämnet, bland andra Runor. Historia, tydning, tolkning (1998) och Gudar och gudinnor i Norden (2005).

TitelVikingarnas stridskonst, e-bok
FörfattareLars Magnar Enoksen
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN978-91-85377-68-8
Sidantal319
Utgiven2013

Om författaren

Lars Magnar Enoksen

Lars Magnar Enoksen

Lars Magnar Enoksen är författare, runolog och svensk mästare i glimabrottning. På Historiska Media har han utkommit med flera böcker som tar upp ämnen som runor, vikingatida stridskonst och fornnordisk mytologi. Den senaste i raden är Runor. Mästarens handbok (2015).

Vikingarnas stridskonst, e-bok

Första recensionsdatum: 29 maj 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild