Pressinformation:
Vem kan man lita på, pocket

Wilhelm Agrell

Högaktuell bok om övervakning av en av Sveriges främsta experter

I juni 2013 fylldes världens media av avslöjanden från den avhoppade IT-teknikern Edward Snowden. Rapporteringen visade ett omfattande övervakningsnät, och att de som låg bakom var underrättelsetjänster i samarbete med telekomföretag och IT-jättar.
Hur har detta globala övervakningssystem kommit till? Och hur har det nått en så svindlande omfattning?

I Vem kan man lita på? redogör Wilhelm Agrell, historiker och professor i underättelseanalys, för denna högaktuella utveckling.

Pressröster om boken:

»Det är en intressant historia som Agrell genomgående beskriver och skildrar. Boken ger läsaren en bra inblick i hur underrättelse- och säkerhetstjänsten arbetar och hur detta har förändrats genom åren med den tekniska utvecklingen.« Skaraborgs Allehanda

»I framställningen kombinerar Wilhelm Agrell, känd professor i underrättelseanalys, lättläst och medryckande sina stora kunskaper i underrättelseverksamhet samt teknisk och världspolitisk utveckling … Både ämnet, ”spioneri”, och författarens stora förmåga att skriva, gör det hela mycket spännande och ändå utan avkall på vetenskapligheten.« Bibliotekstjänst

TitelVem kan man lita på, pocket
FörfattareWilhelm Agrell
Boktyp
Ämne,
ISBN9789175453958
Sidantal304
Utgiven2016
Pris59 kr

Om författaren

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell är historiker med inriktning på freds- och konfliktsvetenskap samt professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet. Agrell är också verksam som författare och för Historiska Media har han skrivit följande böcker: Fred och Fruktan. Sveriges säkerhetspolitiska historia 1918-2000 (2000), Svenska förintelsevapen (2002),  Venona. Spåren från ett underrättelsekrig (2003), Skuggor runt Wallenberg. Uppdrag i Ungern 1943-1945  Läs mer »

Vem kan man lita på, pocket

Första recensionsdatum: 30 juli 2016

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild