Pressinformation:
Vännen i Havanna

Reidar Jönsson

»En skamlöst roande roman om Kuba efter Fidel Castro.« Sydsvenskan

Spänning och svart humor på Kuba! Ny bok signerad Reidar Jönsson.

En ond man som är död är en god man: så lyder den hårdföra soldaten Monica Augirres motto. Tvingad att delta i en mordisk plan mot en överste med dolda band till Kuba måste hon vara listig och kämpa för att behålla livet.

Vännen i Havanna är en ny halsbrytande historia signerad Reidar Jönsson. Med bitsk underfundighet och svart humor drar han iväg läsaren till ett Kuba där förändringarnas vindar blåser. I vanlig jönssonskt manér möts läsaren av en rad udda figurer vars liv inte riktigt har blivit som de har tänkt sig. De kubanska generalerna kämpar med näbbar och klor för att sitta kvar vid makten, exilkubanerna i Florida ser en möjlighet att återta makten, den amerikanska underrättelsetjänsten som spanar noga på allt som verkar misstänkt och det hårdföra kriminella syndikatet ser utökade chanser till snabba klipp.

I den politiska oordningen har Reidar Jönsson sin egen ordning, som dessutom är kryddad med finurlighet och svart humor. Resultatet blir en rafflande roman i högt tempo som för tankarna till Graham Greenes Vår man i Havanna.

Författaren Reidar Jönsson fick sitt internationella genombrott med romanen Mitt liv som hund, som även filmatiserades med stor framgång.

Pressröster om boken:
»Liksom Graham Greene kryddar Reidar Jönsson sin story med bitsk underfundighet och svart humor. Rapp personteckning och filmisk miljöbeskrivning.« Bibliotekstjänst

»Boken var en frisk fläkt ... underhållande med en unik stil ... det var roligt att handlingen utspelar sig delvis i Kuba, det känns inte så vanligt.« Bloggen Villivonkans books

»Det är förstås rappt skrivet och emellanåt dyker Jönssons svarta humor fram ... Det finns en intressant underliggande fråga i berättelsen – vad sker i en diktatur när diktatorn försvinner?« Dast Magazine

TitelVännen i Havanna
FörfattareReidar Jönsson
Ämne,
ISBN9789175455310
Sidantal300
Utgiven2017
OmslagNils Olsson
Pris209 kr

Om författaren

Reidar Jönsson

Reidar Jönsson

Författaren bakom Mitt liv som hund fortsätter att briljera Reidar Jönsson debuterade som författare 1969 med romanen Endast för vita. Några år senare etablerade han sig som författare och dramatiker i Sverige. Med boken och filmen Mitt liv som hund fick han sitt internationella genombrott. Filmen belönades med två Guldbaggar, en Golden Globe samt två  Läs mer »

Vännen i Havanna Läs ett smakprov

Första recensionsdatum: 1 juni 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild