Pressinformation:
Tillbaka till Hope River, e-bok

Patricia Harman

En feelgood-roman som utspelar sig i 30-talets USA!

»Genomsyras den av en sådan värme och glädje att man helt rycks med. Det är lättläst, lustfyllt och underhållande.« Bibliotekstjänst

West Virginia, 1934. Sjuksköterskan Becky Myers oroar sig för sin arbetsgivare, doktor Blum. Det senaste året har han förlorat sitt hus, sin praktik och sin hustru. Och nu verkar han även ha mist förståndet. I hopp om att Blum ska bli frisk återvänder de till det lilla samhället i Hope River, där gemensamma vännen och barnmorskan Patience Murphy bor.

I Hope River möts de av fattigdom och arbetslöshet. Behovet av en sjuksköterska är skriande, och Becky kämpar för att skaffa mat på bordet och tak över huvudet. Med stor mänsklig värme skildras livet i den avlägsna dalgången, hur Becky försöker återväcka doktor Blums livsgnista – och samtidigt sin egen tro på kärleken.

Författaren Patricia Harman är själv barnmorska och har tidigare skrivit den internationella bestsellern, Barnmorskan i Hope River, som gavs ut på svenska 2013.

Pressröster om Barnmorskan i Hope River:

»Patricia Harmans debutroman är ett litet mästerverk som letar sig in i hjärtat för att stanna.« Kulturdelen

»Mycket välskriven … en debut som inte går att släppa förrän den är färdigläst!« Kommunalarbetaren

»En mycket gripande och ärlig historia…« Skaraborgs Allehanda

»Stark, fin & gripande.« Bloggen Jennies boklista

TitelTillbaka till Hope River, e-bok
FörfattarePatricia Harman
Boktyp
ISBN9789175453019
Sidantal400
Utgiven2015

Om författaren

Patricia Harman

Patricia Harman

Patricia Harman har över trettio års erfarenhet som barnmorska, både från landsbygden och staden. Hon har tidigare gett ut böcker om barnmorskekonsten. Barnmorskan i Hope River är hennes första roman. Rättigheterna till boken har sålts till flertalet länder: Danmark, Finland, Frankrike, Japan, Norge, Spanien och England.

Tillbaka till Hope River, e-bok

Första recensionsdatum: 24 november 2015

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild