Pressinformation:
Thailands historia, e-bok

Bertil Lintner

Den första boken på svenska som täcker hela den thailändska historien!

Thailand är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Ett varmt klimat, billigt boende, god mat och exotiska upplevelser lockar oss till kungadömet i Sydostasien. Men landet har även en intressant historia.

Det nuvarande Thailand med Bangkok som huvudstad upprättades i slutet av 1700-talet. Dess historia är mångfacetterad och landet har överlevt många prövningar; kolonialmakternas framfart, två världskrig, kommunistisk revolt på 60- och 70-talen och inte mindre än arton misslyckade militärkupper sedan 1932. Samtidigt är landet något av ett ekonomiskt mirakel.

Journalisten och författaren Bertil Lintner har bott i Thailand sedan 1979. Mellan 1995 och 2014 var han Svenska Dagbladets Asienkorrespondent. Han har tidigare skrivit en mängd böcker om Asien, däribland Burmas historia (2014). Hans nya bok är den första på svenska som täcker hela den thailändska historien.

»Lintner är extremt välinformerad och skriver på ett förtjusande enkelt och läsvänligt sätt. Förkunskaper är följaktligen obehövliga och med boken, den första om Thailands hela historia på svenska, kan inte minst de ambitiösare resenärerna få en mäkta stabil historisk grund för sin semester.« Bibliotekstjänst

»Depicting the Thai history in a competent and vivid way …« Scandasia.com

TitelThailands historia, e-bok
FörfattareBertil Lintner
Boktyp
Ämne, , , , , ,
ISBN9789175452630
Sidantal320
Utgiven2016
IllustreradBildark i färg

Om författaren

Bertil Lintner

Bertil Lintner

Bertil Lintner är journalist och författare, ursprungligen från Dalarna, men permanent bosatt i Thailand sedan 1979. Han har skrivit 20 böcker om asiatisk historia och politik, sju på svenska och tretton på engelska. Sju av hans böcker har översatts till burmesiska, två till koreanska, en till danska och en till manipuri (ett språk i nordöstra Indien).  Läs mer »

Thailands historia, e-bok

Första recensionsdatum: 7 juni 2016

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild