Svenska stjärnor

Från filmens och scenens värld

Katarina Danielsson

En stjärnspäckad, bildrik och bläddervänlig bok om folkkära profiler!

Svenska stjärnor tar oss med till några av 1900-talets mest älskade personer från teaterns och biografens värld. Vi möter folkkära profiler som fängslat generationer och som med sitt avtryck blivit en viktig del av vår moderna kulturhistoria.

Välkända namn som Gösta Ekman, Lena Nyman, Magnus & Brasse, Kim Anderzon och många fler fyller denna stjärnspäckade bok där texterna ramas in av underbara och unika fotografier från tiden då det begav sig.

Katarina Danielsson har tidigare skrivit de populära böckerna Svenska klassiker, Kungliga bröllop och Svenska prylar för Historiska Media.

Pressröster om boken: 

»Fantastiskt bok … väldigt fina bilder.« SVT Gomorron Sverige 

»Katarina Danielsson har än en gång lyckats ta pulsen på nostalgi-Sverige … en snygg layout, massor av unika foton (ofta gammeldags, lite nostalgiska) och en lyxig känsla, samtidigt som alla artiklarna om de olika stjärnorna är både personliga och välskrivna. Boken återspeglar ett personligt val som ger mersmak.« Tidningen Kulturen 

»Det är genomgående en roande och intresseväckande läsning som ger en fin sammanfattning av en del av det svenska kulturlivets betydenhet under 1900-talet och tidigt 2000-tal … Det som gör att Svenska stjärnor rejält lyfter över liknande böcker är ett rikt, fint storleksvarierat bildmaterial i färg och svartvitt, som i god samverkan med texterna levandegör dessa personligheter. Som helhet en stimulerande läsning.« Bibliotekstjänst

»Trevligt, översiktligt, igenkännande … en bra presentbok.« Tidningen Socialpolitik

Om författaren

Katarina Danielsson

Katarina Danielsson

Katarina Danielsson är skribent på Mustang media. Hon är aktuell som författare till boken Svenska prylar (2015). Tidigare har hon skrivit de uppskattade böckerna Svenska klassiker (2014) och Kungliga bröllop (2015) för Historiska Medias räkning. Hon är tidigare mångårig redaktör för Femina och har även gett ut två skönlitterära romaner för Wahlström & Widstrand, Livet  Läs mer »

Svenska stjärnor Läs ett smakprov
TitelSvenska stjärnor: Från filmens och scenens värld
FörfattareKatarina Danielsson
Ämne, , , , , ,
ISBN9789175453873
Sidantal192
Utgiven2016
IllustreradRikt illustrerad i färg
OmslagLönegård & co
Kampanjpris99 kr 239 kr