Stockholms historia

Lars Ericson Wolke

»En veritabel läseskatt.« Expressen

»Stockholm har en otroligt rik historia … alltihop ryms på 350 sidor … man får en mycket högre förståelse för staden.« SVT Gomorron Sverige

»En ypperlig guide … författaren har en flyhänt penna.« Dansk Historisk Faellesråd

Ett modernt standardverk om Stockholms historia! Denna reviderade utgåva innehåller även historiska stadsvandringar med kartor.

I över 750 år har den legat där, staden mellan Mälaren och Saltsjön. I Stockholms historia får vi följa huvudstaden och dess invånare under seklernas gång. De stora linjerna i stadens förflutna samsas med belysande detaljer och spännande människoöden.

Hur har Stockholm växt från den lilla Stadsholmen till dagens storstad med kringliggande förorter? Hur har vardagen sett ut för invånarna? Och hur har vattenstaden Stockholm förändrats, när fiskevatten blivit farleder och när båtar ersatts med bilar och tunnelbana?

Lars Ericson Wolke är professor i historia vid Försvarshögskolan och en erfaren Stockholmsforskare. Denna reviderade utgåva av Stockholms historia innehåller även flera historiska stadsvandringar med kartor.

Om författaren

Lars Ericson Wolke

Lars Ericson Wolke

Författaren Lars Ericson Wolke, professor vid Försvarshögskolan, är en av Sveriges främsta experter på militärhistoria. Han är en flitig författare, skribent och föredragshållare. 2017 är han aktuell med den militärhistoriska skildringen Saarbataljonen. Svenska fredssoldater i Hitlers skugga 1934-35. Historiska Media har tidigare gett ut följande böcker av Lars Ericson Wolke:  Johan III (2004), Stockholms historia under 750  Läs mer »

Stockholms historia
TitelStockholms historia
FörfattareLars Ericson Wolke
Ämne, , , , , , ,
ISBN9789175453859
Sidantal350
Utgiven2016
IllustreradIllustrationer, fotografier och kartor i svartvitt
OmslagElsa Wohlfahrt Larsson
Pris229 kr