Pressinformation:
Stockholm som spioncentral, e-bok

Danskt band

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell, docent i historia och forskare i freds- och konfliktfrågor, ger här en bild av ett Stockholm som internationellt spionnäste.

Under andra världskriget, mitt i ett krigshärjat Europa, låg Sverige som en neutral oas. Men kriget nådde även hit. Stockholm invaderades inte av främmande trupper, men likväl av de krigförandes underättelsetjänster. Spionerna spionerade på Sverige, men än mer på varandra. Runt om i staden fanns också Allmänna säkerhetstjänstens ögon och öron. All telefontrafik och postbefordran kunde underkastas kontroll och misstankar om illegal verksamhet kunde väckas av minsta småsak.

TitelStockholm som spioncentral, e-bok: Danskt band
FörfattareWilhelm Agrell
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN978-91-87263-82-8
Sidantal112
Utgiven2012
IllustreradRikt illustrerad i fyrfärg

Om författaren

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell är historiker med inriktning på freds- och konfliktsvetenskap samt professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet. Agrell är också verksam som författare och för Historiska Media har han skrivit följande böcker: Fred och Fruktan. Sveriges säkerhetspolitiska historia 1918-2000 (2000), Svenska förintelsevapen (2002),  Venona. Spåren från ett underrättelsekrig (2003), Skuggor runt Wallenberg. Uppdrag i Ungern 1943-1945  Läs mer »

Stockholm som spioncentral, e-bok

Första recensionsdatum: 28 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild