Stockholm som spioncentral, e-bok

Danskt band

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell, docent i historia och forskare i freds- och konfliktfrågor, ger här en bild av ett Stockholm som internationellt spionnäste.

Under andra världskriget, mitt i ett krigshärjat Europa, låg Sverige som en neutral oas. Men kriget nådde även hit. Stockholm invaderades inte av främmande trupper, men likväl av de krigförandes underättelsetjänster. Spionerna spionerade på Sverige, men än mer på varandra. Runt om i staden fanns också Allmänna säkerhetstjänstens ögon och öron. All telefontrafik och postbefordran kunde underkastas kontroll och misstankar om illegal verksamhet kunde väckas av minsta småsak.

Om författaren

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell

Wilhelm Agrell är historiker med inriktning på freds- och konfliktsvetenskap samt professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet. Hösten 2017 är han aktuell med boken Sprickor i järnridån. Svensk underrättelsetjänst 1944-1992. Wilhelm Agrell har tidigare skrivit följande böcker för Historiska Media: Fred och Fruktan. Sveriges säkerhetspolitiska historia 1918-2000 (2000), Svenska förintelsevapen (2002),  Venona. Spåren från ett  Läs mer »

Stockholm som spioncentral, e-bok
TitelStockholm som spioncentral, e-bok: Danskt band
FörfattareWilhelm Agrell
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN978-91-87263-82-8
Sidantal112
Utgiven2012
IllustreradRikt illustrerad i fyrfärg