Pressinformation:
Stalins hämnd, e-bok

Niclas Sennerteg

I oktober 1944 rullade sovjetiska stridsvagnar in i den tyska byn Nemmesdorf nära östfronten. När tyska trupper lyckades återerövra orten ett par dygn senare hittade de byborna massakrerade på gatorna och i husen. De som överlevde flydde i all hast för att undkomma den fruktade fienden som ryckte fram mot sitt mål: Berlin.

Stalins hämnd är en skakande berättelse om en av de största folkomflyttningarna i vår tids historia. 15 miljoner tyskar övergav eller fördrevs från sina hem i östra Europa när en hämndlysten sovjetisk armé lät dem betala för vad de tyska erövrarna gjort i Sovjetunionen.

Niclas Sennerteg har tagit del av ett rikt arkivmaterial och intervjuat ögonvittnen. De berättar om raserade byar, våldtäkter och människor på flykt – en veritabel »etnisk rensning» långt innan termen var uppfunnen.

TitelStalins hämnd, e-bok
FörfattareNiclas Sennerteg
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789187031601
Sidantal413
Utgiven2013

Om författaren

Niclas Sennerteg

Niclas Sennerteg

Niclas Sennerteg är författare och journalist, verksam på Borås Tidning och har även arbetat på Sveriges Radio i många år. På Historiska Media har han tidigare gett ut de kritikerrosade böckerna: Stalins hämnd. Röda armén i Tyskland 1944-1945 (2001), Warszawas bödel (2003) och Tyskland talar. Hitlers svenska radiostation (2006). Fotograf: Jacob Wiberg

Stalins hämnd, e-bok

Första recensionsdatum: 18 december 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild